NitroSense software does not open, but it shows up on task manager(Nitro AN515-52)

124»

FAQ & Answers

  • tech12tech12 Member Posts: 57 Devotee
    Reinstalling it works
  • NurlanNurlan Member Posts: 4 New User
    Guys i found a solution. It finally works, i have spent 2 days in order to find it. I posted it in youtube. If you still need help check my video out
    https://youtu.be/WWo9MPM-L6Y
    It will definitely work for you.
  • ZKTZ09ZKTZ09 Member Posts: 1 New User
    I've tried all the methods that are here, but Nitrosense still does not run the program / not open
  • MatisekMatisek Member Posts: 2 New User
    All of the previous solutions didn't work for me. 
    But i found one useful:
    1) Install Microsoft Visual C++ 2015 Update 3 RC (https://www.microsoft.com/pl-PL/download/details.aspx?id=52685)
    2) Turn on all .exe in directory where you installed NitroSense
    3) Turn on 'appxbundle' type file in directory where you downloaded NitroSense
    Done, it worked for me  =) 


  • KarstenPHKarstenPH Member Posts: 6

    Tinkerer

    edited September 2020
    Anthony81 said:
    System Model Nitro AN515-52
    NitroSense software does not open, but it shows up on task manager. Any suggestions to make it work? I have uninstalled it and downloaded it again from the acer website.
    Try an update. There is a new ver. available and updates may fix the problem. Go to https://www.acer.com/ac/en/GB/content/drivers and put your model number in. then click applications. then download nitrosense. Uninstall the old nitrosense then Install the updated version. well it worked for me. but for you idk
  • EIRRAEIRRA Member Posts: 6

    Tinkerer

    kmg said:
    I think I found the solution. The issue seemed to be due to some performance counters. After running the following commands, the NitroSense application seemed to be able to start now. Cheers!



    Thank you so much, I spent my whole day trying to fix my issue, nothing else work, finally at 20:30, I found your comment and it worked, I can’t thank you enough!
    whhat happens after that?
    is there any continuation coz after i click enter another PS C: WINDOS\SysWOW64\wbem>. popped up
  • BaqraCandiBaqraCandi Member Posts: 2 New User
    Anthony81 said:
    System Model Nitro AN515-52
    NitroSense software does not open, but it shows up on task manager. Any suggestions to make it work? I have uninstalled it and downloaded it again from the acer website.
    I tried uninstall and then install and repair , reset and even installed new window ....Solution is to install latest Microsoft visual C++ 2015-2019...https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads
  • vladdsg16vladdsg16 Member Posts: 1 New User
    Anthony81 said:
    System Model Nitro AN515-52
    NitroSense software does not open, but it shows up on task manager. Any suggestions to make it work? I have uninstalled it and downloaded it again from the acer website.
    I tried uninstall and then install and repair , reset and even installed new window ....Solution is to install latest Microsoft visual C++ 2015-2019...https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads
     This worked for me !! 
  • patrick90900patrick90900 Member Posts: 1 New User
    edited January 19
    kmg said:
    I think I found the solution. The issue seemed to be due to some performance counters. After running the following commands, the NitroSense application seemed to be able to start now. Cheers!



    my problem solved using this andditionally i made some tweeks



    "NitroSense_Acer_3.01.3012_W10x64\Plugs\Nitro AN515-52"  (My model is nitro-ANA-515-52)
    in "feature.ini" file i changed

       from 
    Type=0
       to 
    Type=1


  • popradu10popradu10 Member Posts: 1 New User
    Thanks @patrick90900 , for me the command 
    C:\Windows\SysWOW64>.\lodctr.exe /R
    Info: Successfully rebuilt performance counter setting from system backup store
    did the job.
  • AmeliaBelliAmeliaBelli Member Posts: 1 New User
    Hi,
    If your problem still not solved then you can check this clean installation guide: https://community.acer.com/en/discussion/554696/acer-an515-42-clean-install-guide I hope it will clear all your queries. I was also finding the right way on how I can clean install Acer An515-42 and finally this guide solved all my ambiguties. 
Sign In or Register to comment.

Who's Online3.3K

Acer-Ingrid
Acer-Ingrid
Acer-Jose
Acer-Jose
ARWELL
ARWELL
BradC
BradC
Cyriix
Cyriix
DrewS
DrewS
egydiocoelho
egydiocoelho
erosgajardo
erosgajardo
johngilbert2000
johngilbert2000
krzkomp
krzkomp
Meeedo0o0o
Meeedo0o0o
nasmir62
nasmir62
NothingToDoHere
NothingToDoHere
Paltti
Paltti
RenanVilela
RenanVilela
Teodor
Teodor
BradC
BradC
+3.3K Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

New Here?

So, what are the rules of this place? Check out our Acer Community User Agreement. Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

Assistance by Acer


Drivers &
Manuals

Acer
Answers

Get Product Information
( only)

Acer Support
Videos

Member Highlight

We are honored to have Leostat in the Acer Community. With their dedication, support and effort, Leostat has become one of the main collaborators. On behalf of our Acer Community Team and all of our users, we want to recognize and thank you for your dedication!

Total Posts and Comments: 1536

Total Points:4752

Total Accepted Answers: 179

Leostat Community Aficionado