Switch Alpha 12 rotate/auto-rotate problem - Acer or Intel program I uninstalled?

idontcareabouttidontcareaboutt Member Posts: 3 New User

I bought a Switch Alpha 12 at my local Microcenter.  I got it home and started playing with it.  Getting a hold of Windows 10 privacy settings, installing apps and programs, and removing things I thought were extra.  At some point along the way, Windows updated (against my will I might add), and then I lost auto-rotate.  At the same time, the pen died.

 

I went to Microcenter, they had AAAA batteries, so that fixed the pen (died after 3 days? Really??), but even their tech support guy couldn't find the setting to re-enable auto-rotate.  He then offerend me a sawp.  I took him up on his offer, and had a new Switch Alpha 12.

 

I have not yet connected the new PC to the internet yet, but today I discovered that auto-rotate had died, and the setting is gone, again.  That rules out an update, and any additional software I loaded.  SO that means it broke on itself, or it was somethign I uninstalled.

 

I removed some Acer and some Intel programs.  There was an Acer app or program that appeared to have some auto-rotate functionality, some kind of config panel (I don't recall the name).  DOes anyone have any more infor on this?

 

I tried to do a factory restore, but there is no factory recovery partition or media, nor is there a factory System Restore point. -.- I mean, really?  I don't mind downloading and making a USB tool, but I really only need a program or setting restored.  The Acer Windows 10 thing talks about a Windows reinstall.  That's a different thing, and I don't think it will fix this problem.

 

*Update*

I contacted Acer chat support.  She wasn't able to tell me what software was responsible for the rotation, but pointed me to a download of one of the softwares I didn't have.

 

I also found a list of drivers, so I will see if any of them will fix it.

 

 

 

 

FAQ & Answers

  • idontcareabouttidontcareaboutt Member Posts: 3 New User

    Turns out that there is a setting to block sensors in Spybot Anti-Beacon.  Once I turned that off, it worked just fine.

Sign In or Register to comment.

Who's Online906

Acer-Ingrid
Acer-Ingrid
Acer-Monica
Acer-Monica
ammebo
ammebo
Aniketsingh302000
Aniketsingh302000
bibitou
bibitou
billsey
billsey
chrisbird616
chrisbird616
CIeetZ
CIeetZ
DASN
DASN
JULIAN4555
JULIAN4555
Kabud
Kabud
KK_Vanilla
KK_Vanilla
LeoRodriguez10
LeoRodriguez10
Pranavffgs
Pranavffgs
rafaelsoaresbr
rafaelsoaresbr
Randes
Randes
Rodrigos79
Rodrigos79
ronkay
ronkay
William_mk2
William_mk2
+887 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. Sign in or register to get started.

Assistance by Acer


Drivers &
Manuals

Acer
Answers