Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

Aspire E 15 won’t show small photo preview

Hi everyone,
I got an Acer Aspire E 15 about 2 years ago and a been really slow from the beginning. 
I wanted to take it to a shop to have someone look at it, but moved abroad and didn’t know how it works with the warranty. 
Anyway, I can handle the slow laptop most days but what’s really bothering me is that it doesn’t show a preview of the photos (or PDFs either).
I’d like to go through my photos but I have to open them one by one to be able to see the photo. When I go on the photo with the cursor, it says “Availability: Error” with a red “X” on each and every photo file. 

I’d really like to know what it could be. 
Thanks in advance, I hope someone maybe knows how to fix it!!

FAQ & Answers

  • JackEJackE Posts: 19,267ACE Trailblazer
    If you're using file explorer, simply click on the view tab and change icon setting to medium, large or extra large. Jack E/NJ

    Jack E/NJ
  • Karina93Karina93 Posts: 3Member New User
    Hi,
    thank you for your answer but that’s not the problem. It’s already on large but it only shows the standard photo icon with the blue mountain. Other photos in the same folder, it randomly shows but they still have the red X and it says availability status: error. 

    Any idea ?
    thanks!
  • JackEJackE Posts: 19,267ACE Trailblazer
    Open File Explore again. Click View tab. Click Options box on the right side of menu. Click View tab in popup box. Uncheck option that says 'always show icons, never thumbnails'. Jack E/NJ
    Jack E/NJ
  • Karina93Karina93 Posts: 3Member New User
    Hi Jack,

    Thank you, I just tried it and turn out the box wasn’t checked. I did check it just to know the difference and un-checked it again but it went right back to how it was before. 
    I’m wondering if it might have anything to do with the laptop being suspiciously slow 
  • JackEJackE Posts: 19,267ACE Trailblazer
    In reviewing your screenshot, some thumbnails are indeed visible as expected. The difference between these thumbnails and bluemt icons seems to be entirely due to errors in the way the gopro downloads were taken/done and/or in the gopro's photo format. Thumbnails should show up with JPG photo format. But not usually with gopro GPR or RAW format. Do you recall any differences in how the photos were taken or downloaded with the encircled thumbnails and the icons? If not, I think you need to re-do the downloads or take new photos for a photo that only shows the icon and a photo that shows the thumbnail to see if you can discover the difference between the two downloads. I'd bet the difference is in the format the photos were saved in the gopro.  https://community.gopro.com/t5/Cameras/View-GPR-Thumbnails/td-p/256638

    As for slow performance,  this may be due to any non-Microsoft virus scanners like McAfee, Norton, AVG, Malwarebytes, etc running in the background. They should be uninstalled from ControlPanel programs, not just disabled. Most users only need Windows Defender and Microsoft Malicous Software Removal tool which are regularly and automatically updated by Microsoft.

    Jack E/NJ



    Jack E/NJ
Sign In or Register to comment.

Who's Online in this Category0

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

New Here?

So, what are the rules of this place? Check out our Acer Community User Agreement. Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

Assistance by Acer


Drivers &
Manuals

Acer
Answers

Get Product Information
( only)

Acer Support
Videos