Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

Predator sense not opening (Predator PH315-51. (i5 8300H and GTX 1050Ti)

SamZ_SamZ_ Posts: 5Member

Tinkerer

edited January 20 in Predator Laptops
Hello everybody,
Its been 4 days since I have ran into infinite unsuccessful attempts of opening successfully opening predator sense. I will give information how the issue occurred.
It all happened one day, when I wondered why don't I update my windows? I was on version 1703/1709 (not sure which one), and upgraded to 1809. When I played some games on 1809, I saw my GPU usage was limited to 80%, I googled it and saw that many people had it and there was no fix except rolling back to old windows. Of course there fix fixed like turn gamebar of etc, but they were of no use. So when I was on 1809, predator sense was working, when I was on 1703/1709, it was working. Then I downgraded back to 1709 using windows roll back feature, now when I downgraded, my predator sense doesn't open up, it just opens, shows me glowing predator logo and doesn't open up. Miraculously, if I click on 'check for uptdate' option @windows update, I don't get the 1809 update anymore.
I have tried EVERY possible fix on the internet except for resetting windows, I really don't want to reinstall everything. Please DO NOT post any solution like, install turbo boost, re install, I have tried it like 50 times now, no success. 
Please tell me an actual fix for this.
Predator PH315-51. (i5 8300H and GTX 1050Ti (Indian variant))

Comments

  • SamZ_SamZ_ Posts: 5Member

    Tinkerer

    So no one got a fix? Not even admins? Lol k 
  • Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
     

    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • SamZ_SamZ_ Posts: 5Member

    Tinkerer

    I tried to install v2.0 and v1.0 of predator sense, when I was installing v1.0, it showed me unsupportable device or something like that, when I installed v2.0, of had the same problem.
  • Saad98Saad98 Posts: 36Member Enthusiast
    edited November 2018
    Try soft reset of windows. Only reset the windows from inbuilt reset option and only select to format the drive on which windows is installed. 
  • UniverseGOD2525UniverseGOD2525 Posts: 11Member New User
    Literally nothing is helping. I don't even know what happened that led to predator sense not opening!! 
  • Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
     

    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • UniverseGOD2525UniverseGOD2525 Posts: 11Member New User
    I tried to run this one but same problem here as well. I tried to automate the service in Services but that doesn't help either. 
  • Make sure your drivers are up to date with the free driverbooster version!
    Then go to the intel and nvidia website and download the updated video drivers!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
     

    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • UniverseGOD2525UniverseGOD2525 Posts: 11Member New User
    Make sure your drivers are up to date with the free driverbooster version!
    Then go to the intel and nvidia website and download the updated video drivers!
    I have updated all my drivers from free driverbooster(then restarted pc) and also my gpu is updated. Still Predator Sense doesn't start
  • Try updating the windows version for the 1809: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=799445
    I recommend you back it up!
    Then download the predator sense file I sent you!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
     

    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • xapimxapim Posts: 975Member Seasoned Specialist
    edited January 22
    Literally nothing is helping. I don't even know what happened that led to predator sense not opening!! 
    Probably windows updates for sure they always mess everything up backup all important stuff and acer factory reset (ALT+F10 on boot) windows factory clean fresh install also according to what i had read you upgraded and downgraded/rolled back a few times that's not healthy neither for windows neither for the software installed some registry keys from PS certainly got corrupted in the process and even reinstalling won't fix it i really recommend a fresh install but it's up to you i personally think u might not have any other alternative to fix it though


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join/follow the H300 fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/1969145569968592/
    https//www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • UniverseGOD2525UniverseGOD2525 Posts: 11Member New User
    xapim said:
    Literally nothing is helping. I don't even know what happened that led to predator sense not opening!! 
    Probably windows updates for sure they always mess everything up backup all important stuff and acer factory reset (ALT+F10 on boot) windows factory clean fresh install also according to what i had read you upgraded and downgraded/rolled back a few times that's not healthy neither for windows neither for the software installed some registry keys from PS certainly got corrupted in the process and even reinstalling won't fix it i really recommend a fresh install but it's up to you i personally think u might not have any other alternative to fix it though
    So, I reset my laptop and removed all the files. It caused so many problems. The right-click became slow (clicking it would load something for a long time) because of broken gtx 1060 display driver. I uninstalled the display drivers and tried to install the display driver downloaded from the nvidia website. That driver wasn't installing because it couldn't detect my gtx 1060. After searching and trying methods online I went to device manager and clicked on update drivers of gtx 1060 adapter from local files and thank god it worked! And ofcourse, the predator sense is working now as well. I will be setting all my internet connections to metered because windows updates can cause havoc. 
  • xapimxapim Posts: 975Member Seasoned Specialist
    xapim said:
    Literally nothing is helping. I don't even know what happened that led to predator sense not opening!! 
    Probably windows updates for sure they always mess everything up backup all important stuff and acer factory reset (ALT+F10 on boot) windows factory clean fresh install also according to what i had read you upgraded and downgraded/rolled back a few times that's not healthy neither for windows neither for the software installed some registry keys from PS certainly got corrupted in the process and even reinstalling won't fix it i really recommend a fresh install but it's up to you i personally think u might not have any other alternative to fix it though
    So, I reset my laptop and removed all the files. It caused so many problems. The right-click became slow (clicking it would load something for a long time) because of broken gtx 1060 display driver. I uninstalled the display drivers and tried to install the display driver downloaded from the nvidia website. That driver wasn't installing because it couldn't detect my gtx 1060. After searching and trying methods online I went to device manager and clicked on update drivers of gtx 1060 adapter from local files and thank god it worked! And ofcourse, the predator sense is working now as well. I will be setting all my internet connections to metered because windows updates can cause havoc. 
    You can just disable them if you want mine are i have the registry keys to enable and disable it already posted them in a thread here :)


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join/follow the H300 fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/1969145569968592/
    https//www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • SamZ_SamZ_ Posts: 5Member

    Tinkerer

    So, I need to reset my entire laptop, remove everything and install everything back again just because of fault of stupid windows autoupdate? Really, there is no other fix to this?
  • OK! Before reinstalling the predator sense, you must first install this app:

    then run setup!

    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
     

    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • YasonYason Posts: 6Member

    Tinkerer

    According to your model name "Predator PH315-51", you can download the original version of PredatorSense from Acer support web site (https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/7603?b=1), if you are not the White Edition, you should use 3.01.3002 version.  

    Make sure the old version is removed from OS via All Settings -> Apps & features, and the use "Setup.exe" to install the PredatorSense.
Sign In or Register to comment.

Who's Online136

Acer-Laura
Acer-Laura
Jaidar
Jaidar
petra_1980
petra_1980
SkyCloudRain
SkyCloudRain
ven98
ven98
xksiadz24
xksiadz24
+130 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Announcements

Acer Community is now available in French! We are delighted to announce the addition of French to the list of supported languages in order to reach more users and expand on our mission to break the barriers between people and technology. You can access the French community from the drop down language menu located next to your username on the top right corner.


Participez aux discussions !

New Here?

Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

2019
Predator Join the forum discussions on our
Predator line of products.
Find out about the Acer ACE program.