PREDATOR DEN

 

Share your setup and talk about your favorite games, benchmark results, upcoming events, or anything related to Predator gaming products.

image

ThrottleStop Undervolt Profiles Pre-Made

191012141530

Comments

  • BertanxBertanx Member Posts: 12

    Tinkerer

    edited May 2020
    Ohhh okay. I was not aware I had to load BIOS defaults and shutdown rather than restart between changes. I was confused why certain config options were not applying. I will give it a shot. Thanks. 
  • harshgupta718harshgupta718 Member Posts: 46 Enthusiast
    Red-Sand said:

    http: ThrottleStop Pre-Configured Setups


    I've compiled a bundle of ThrottleStop configurations for various CPU types.
    Each of these downloads are specific to the CPU listed and come pre-setup to optimum undervolt, Speed Shift EPP, power limits and other various tweaks.

    Each setup has energy governance for while plugged in and on battery:
    Profiles will automatically switch between AC and battery profiles when you plug or unplug your laptop.

    Since the Nvidia GPU switches to "Powermizer" mode while on battery, the battery CPU profiles were adjusted accordingly to maintain proper performance and battery efficiency.

    Note: Nothing negative can happen to your system from using these configurations. 
    At worst case - Your laptop will reboot but no damage would have been done (I have yet to see this happen from my files)
    These configurations can be used even if your Predator Sense has undervolting built in.


    These profiles may cause certain games to lose a few FPS but drop temperatures variably between 5-20 C.

    **DISCLAIMER**
    While I have tested these profiles extensively, that doesn't guarantee that your system will accept it without issue.
    Variables such as tweaks you've imposed yourself could cause conflicts with unknown effects.
    Please proceed with caution.

    How to use these files:
    1. Simply download (& extract if required) the folder signatured with the same CPU you have in your system and place it in "My Documents"
    2. Open the folder and run the "Throttlestop.exe" and you're done. (Yes really it's that simple)

    i5-7300HQ
    i7-7700HQ
    i5-8300Hi7-8750Hi5-9300H (Coming Soon)
    In progress (I do not have a system with this CPU at this time to test)
    i7-9750H

    How to set Throttlestop to auto startup at boot

    Once you have tested thoroughly the Throttlestop configurations you've downloaded (And by thoroughly I mean HOURS of gaming or high productivity use) you can set Throttlestop to automatically start at system boot up by following this guide to create a task schedule. I have yet to see any issues arise from using my setups.

    Example photo of Before & After Throttlestop



    Let me know in the comments below your results and if you have any questions!
    Enjoy!
    Bro, do I need to enter some settings or should I directly run it?

  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    just open ts and turn on


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • BrandtAquinoBrandtAquino Member Posts: 1 New User
    Still waiting for the 15-9300H config huhuhu. But I tried manually and set mine to -143 and so far so good. But my max temps are currently reaching 84. Also, can i ask what epp is advisable? Mine's set at 128. Thanks! 
  • Saad98Saad98 Member Posts: 59 Devotee
    edited May 2020
    Can  someone please explain what are those other files for? Do I need to manually input all values or is there a way to automatically input those values? Mine is the i5-7300HQ config one. Please help me asap. These hot conditions in India gonna put my laptop on fire someday. Any video tutorials regarding this thread? I mean how to install and all?
  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    U don't need to do anything just open and turn it on 


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    edited May 2020
    Still waiting for the 15-9300H config huhuhu. But I tried manually and set mine to -143 and so far so good. But my max temps are currently reaching 84. Also, can i ask what epp is advisable? Mine's set at 128. Thanks! 
    As i already said many times there won't be a conf for the 9300h until someone either borrow a laptop with that cpu to Red-Sand or even remote access to test a viable conf and that takes time even if someone would be willing to do it everyone can just pickup the previous gen conf and keep tweaking it manually 


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • Saad98Saad98 Member Posts: 59 Devotee
    OK. So I did test it but idk why it doesn’t seems to help me with the volt limit. Temperatures both for cpu and gpu are still crossing 90 deg cel upto 98 deg. I could really use any of you pros help remotely via any desk. 
  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    edited May 2020
     That means u need to get it repasted and sorry I don't provide any help via remote access it's a breach of security and goes against the ACUA 


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    Just noticed my cpu speed capped at 2.9Ghz while on Game made and playing games. Any idea why is that?
  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    edited May 2020
    ArchDevil check your TS  FIVR confs for the caps there for each one if they seem ok try to fresh undervolt it again


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • ChazBrookings12ChazBrookings12 Member Posts: 11 New User
    bro thank you so much!!!! this is the only thing that worked. nobody on forums knew anything to help. my cpu went from 90s C to 70-82c. Works a charm and throttling is removed. i swear id give you money if you were right next to me. been trying to figure this out for a long time. thank you thank you thank you
  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    edited May 2020


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • BinBagelBinBagel Member Posts: 31 Troubleshooter
    has anyone here been able to push the i7 9750h undervolt further? been trying to improve temps at -145mv
  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    edited May 2020
    BinBagel thats a user self manual testing everyone can keep tweaking it manually these confs are the stable base confs for that and then its the silicone lottery u have to do it yourself to find out how much your cpu is able to go :) good luck


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    xapim said:
    ArchDevil check your TS  FIVR confs for the caps there for each one if they seem ok try to fresh undervolt it again
    @xapim I've just copied the TS Profile from the thread and run it. I did not overwrite the settings.
    Here's a pic of the settings. Anything wrong there?

  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    edited May 2020
    ArchDevil As u can see 3.6 its the max with all cores active thats what u should be getting if u dindnt messed with the power plan advanced settings to switch pf turbo boost for ex or even on TS because if thats the case the cpu will only run at stock clocks wouldnt boost the FIVR seems normal to me


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • MikeGSDMikeGSD Member Posts: 1 New User
    Been having issues with high 95 temps, predator ph317-53 - i5 9300H RTX 2060, I have contacted acer support as have extended warranty and only had the laptop for around 10months and awaiting to see if they will send a tech out to reapply thermal. so as i have read at the moment throttlestop - i5-9300H (Coming Soon) so should I just download i5-8300H settings and let that run until then?
  • xapimxapim ACE Posts: 7,230 Pathfinder
    MikeGSD said:
    Been having issues with high 95 temps, predator ph317-53 - i5 9300H RTX 2060, I have contacted acer support as have extended warranty and only had the laptop for around 10months and awaiting to see if they will send a tech out to reapply thermal. so as i have read at the moment throttlestop - i5-9300H (Coming Soon) so should I just download i5-8300H settings and let that run until then?
    Use the previous gen and keep tweaking it manually to find out what's the max the cpu supports before bsod also optimize your windows properly and make sure the back it's lifted 2 to 3 inches for a proper airflow 


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • emowpeeemowpee Member Posts: 4 New User
    erotero said:
    emowpee said:
    Hi since there's still no preset for i5 9300h, I've kinda made one for myself and I just want to share it to y'all. of course, use it with precaution. I'm not responsible for any damages. so here it is https://mega.nz/#!cU8jgT7A!srHWv4rssKeLIuCwDVsIho6T_MmolXyC4n5zq8MzNb0 

    edit: also, i've been using this for two days now paired with +155 core and +475 memory on afterburner 
    Hello 
    It is unreachable, can you please upload it or is there any update for 9300H?
    here's my new config https://cb.run/A0yK again any damages is not my responsibility; use it with precaution. I'm not as expert as Red-Sand.
Sign In or Register to comment.

Who's Online1.5K

brummyfan2
brummyfan2
JackE
JackE
Nicolas93700
Nicolas93700
ralppp
ralppp
tunde4me
tunde4me
xapim
xapim
+1.5K Guests