PREDATOR DEN

 

Share your setup and talk about your favorite games, benchmark results, upcoming events, or anything related to Predator gaming products.

ThrottleStop Undervolt Profiles Pre-Made

1568101130

Comments

  • smithy94_smithy94_ Member Posts: 5

    Tinkerer

    Hello,

    Triton 500 i7-9750h 2060 here, I've installed throttle stop using the directions you provided but I have noticed that my CPU and GPU performance has dropped to an unacceptably low level. With my 144hz display and playing Apex Legends my FPS has dropped from ~110/20 down to ~40fps. Not sure why this is as apparently there isn't meant to be a drop in performance, but this is bad. I don't even want to start a game it's that bad. 

    Can anyone help? am I doing something wrong? 

    Thanks guys
  • smithy94_smithy94_ Member Posts: 5

    Tinkerer

    edited April 2020
    Cancel that. It was my own fault. I forgot I had enabled 'whisper mode' in Geforce Experience which lowers maximum FPS prior to finding this thread. Turned that off and now its back up to where it normally is. I'm going to play a couple of games on Apex and post my results. My temps are normally ~90 degrees CPU and 80/85 GPU. 
  • smithy94_smithy94_ Member Posts: 5

    Tinkerer

    smithy94_ said:
    Cancel that. It was my own fault. I forgot I had enabled 'whisper mode' in Geforce Experience which lowers maximum FPS prior to finding this thread. Turned that off and now its back up to where it normally is. I'm going to play a couple of games on Apex and post my results. My temps are normally ~90 degrees CPU and 80/85 GPU. 
    Averaging there ~85 degrees. Not as effective as I was expecting/hoping for, but a difference nonetheless. I'll keep using the software.
  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    xapim said:
    @ArchDevil amazon for ex but bare in mind the size as there's no actual guidelines for it might be 1.0/1.5mm or even mixed so check very well the best it's to try to not damage anything and on those vrm chipset that have a pink paste you can use kryonaut on them as getting that paste it's probably impossible for what i have seen (only 2019 h300 have that pink paste ) also win 10 1909 has a useless implemented feature that makes the cpu working on 2 cores only while all the others are idling (waiting to be used if needed) this means it will be turbo boosting at all times even on idle causing the temps to stay higher good luck 😉👍
    This are my temps after repasting and using Havit cooling pad, This after playing CoD Warzone on max settings and room temp about 25c and i dd not use the ThrottleStop config.
    https://i.ibb.co/k6pX9jh/Untitled.jpg
     I will try the config tomorrow and see if it helped more.

  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    edited April 2020
    ArchDevil said:
    xapim said:
    @ArchDevil amazon for ex but bare in mind the size as there's no actual guidelines for it might be 1.0/1.5mm or even mixed so check very well the best it's to try to not damage anything and on those vrm chipset that have a pink paste you can use kryonaut on them as getting that paste it's probably impossible for what i have seen (only 2019 h300 have that pink paste ) also win 10 1909 has a useless implemented feature that makes the cpu working on 2 cores only while all the others are idling (waiting to be used if needed) this means it will be turbo boosting at all times even on idle causing the temps to stay higher good luck 😉👍
    This are my temps after repasting and using Havit cooling pad, This after playing CoD Warzone on max settings and room temp about 25c and i dd not use the ThrottleStop config.
    https://i.ibb.co/k6pX9jh/Untitled.jpg
     I will try the config tomorrow and see if it helped more.

    @xapim I just now realized i forgot to change the pink paste... guess i will need to open the laptop and repaste the gpu+cpu cpu also put kryonaut on the place the pink paste was. Also i noticed that im missing one small screw where the gpu is. What method do you recommend using on the parts where the pink paste was? Also i would like probably to change the thermal pads to better one if it can help somehow... what do you suggest?
  • xapimxapim ACE Posts: 7,183 Pathfinder
    ArchDevil said:
    ArchDevil said:
    xapim said:
    @ArchDevil amazon for ex but bare in mind the size as there's no actual guidelines for it might be 1.0/1.5mm or even mixed so check very well the best it's to try to not damage anything and on those vrm chipset that have a pink paste you can use kryonaut on them as getting that paste it's probably impossible for what i have seen (only 2019 h300 have that pink paste ) also win 10 1909 has a useless implemented feature that makes the cpu working on 2 cores only while all the others are idling (waiting to be used if needed) this means it will be turbo boosting at all times even on idle causing the temps to stay higher good luck 😉👍
    This are my temps after repasting and using Havit cooling pad, This after playing CoD Warzone on max settings and room temp about 25c and i dd not use the ThrottleStop config.
    https://i.ibb.co/k6pX9jh/Untitled.jpg
     I will try the config tomorrow and see if it helped more.

    @xapim I just now realized i forgot to change the pink paste... guess i will need to open the laptop and repaste the gpu+cpu cpu also put kryonaut on the place the pink paste was. Also i noticed that im missing one small screw where the gpu is. What method do you recommend using on the parts where the pink paste was? Also i would like probably to change the thermal pads to better one if it can help somehow... what do you suggest?
    Yup u definitely need to get some thermal paste in the VRAM chipset also loosing a heatsink screw (if that's the case) it's not good at all the thermal pads if they're fine I wouldn't touch them but it's up to you 


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    edited April 2020
    xapim said:
    ArchDevil said:
    ArchDevil said:
    xapim said:
    @ArchDevil amazon for ex but bare in mind the size as there's no actual guidelines for it might be 1.0/1.5mm or even mixed so check very well the best it's to try to not damage anything and on those vrm chipset that have a pink paste you can use kryonaut on them as getting that paste it's probably impossible for what i have seen (only 2019 h300 have that pink paste ) also win 10 1909 has a useless implemented feature that makes the cpu working on 2 cores only while all the others are idling (waiting to be used if needed) this means it will be turbo boosting at all times even on idle causing the temps to stay higher good luck 😉👍
    This are my temps after repasting and using Havit cooling pad, This after playing CoD Warzone on max settings and room temp about 25c and i dd not use the ThrottleStop config.
    https://i.ibb.co/k6pX9jh/Untitled.jpg
     I will try the config tomorrow and see if it helped more.

    @xapim I just now realized i forgot to change the pink paste... guess i will need to open the laptop and repaste the gpu+cpu cpu also put kryonaut on the place the pink paste was. Also i noticed that im missing one small screw where the gpu is. What method do you recommend using on the parts where the pink paste was? Also i would like probably to change the thermal pads to better one if it can help somehow... what do you suggest?
    Yup u definitely need to get some thermal paste in the VRAM chipset also loosing a heatsink screw (if that's the case) it's not good at all the thermal pads if they're fine I wouldn't touch them but it's up to you 
    @xapim I didn't lose the screw, it just wasn't there. Anyway i will try to get the same screw size from my father's work. The thermal pads didn't damaged or anything that bad. So i just spread kryonaut on the parts where the pink paste was? don't i need to use thermal pad instead the pink paste? i just found some topics on the internet and even here that people used thermal pads instead of thermal paste for the VRM.
  • egydiocoelhoegydiocoelho ACE Posts: 86,269 Trailblazer
    @ArchDevil it would be interesting if you sent a photo of the part that is missing the screw!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em sim! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on yes!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool click here to find the serial number or partnumber of your model!                                                          

               
      egydiocoelho Trailblazer
     
    ProductKey clique aqui para descobrir o serial do windows! click here to discover the windows serial!
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • TakedaTakeda Member Posts: 3 New User
    Red-Sand said:
    jd63636 said:
    Not sure why I get this error when when I try to launch the application.
    You need to update your Microsoft C++ and Microsoft .NET
    what would be the version?

  • egydiocoelhoegydiocoelho ACE Posts: 86,269 Trailblazer
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em sim! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on yes!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool click here to find the serial number or partnumber of your model!                                                          

               
      egydiocoelho Trailblazer
     
    ProductKey clique aqui para descobrir o serial do windows! click here to discover the windows serial!
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • yamiyami Member Posts: 10 New User
    yami said:
    i7-9750h here, the frequency in games is 2991mhz  is this normal ?
    This happened after applying the uv configuration but it should be 3600mhz all the time right? It fluctuats but most of the time it's 2991mhz
  • xapimxapim ACE Posts: 7,183 Pathfinder
    yami said:
    yami said:
    i7-9750h here, the frequency in games is 2991mhz  is this normal ?
    This happened after applying the uv configuration but it should be 3600mhz all the time right? It fluctuats but most of the time it's 2991mhz
    Check ur ts conf see the turbo boost limits 😉


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • yamiyami Member Posts: 10 New User
    xapim said:
    yami said:
    yami said:
    i7-9750h here, the frequency in games is 2991mhz  is this normal ?
    This happened after applying the uv configuration but it should be 3600mhz all the time right? It fluctuats but most of the time it's 2991mhz
    Check ur ts conf see the turbo boost limits 😉
    Sorry i am newbie to this, what do you mean exactly? I know the clock speeds are set to 3600 on this config when 6 cores are active but i am getting 2991 most of the time a friend of mine used the same config and he's getting 3588 I don't understand why.
  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    @xapim Hey i got a same size screw to replace the missing one. So do i clean the pink paste and spread Kryonaut paste on them? put the same amount as on cpu and gpu on a thicker layer?
  • xapimxapim ACE Posts: 7,183 Pathfinder
    Yup that should work fine as i said finding that pink thick paste its not easy 


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • xapimxapim ACE Posts: 7,183 Pathfinder
    yami said:
    xapim said:
    yami said:
    yami said:
    i7-9750h here, the frequency in games is 2991mhz  is this normal ?
    This happened after applying the uv configuration but it should be 3600mhz all the time right? It fluctuats but most of the time it's 2991mhz
    Check ur ts conf see the turbo boost limits 😉
    Sorry i am newbie to this, what do you mean exactly? I know the clock speeds are set to 3600 on this config when 6 cores are active but i am getting 2991 most of the time a friend of mine used the same config and he's getting 3588 I don't understand why.
    maybe u changed something in the conf without noticing it try a fresh one stop/exit ts/delete everything/shutdown and rest bios to defaults get the ts conf again and try again


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • ArchDevilArchDevil Member Posts: 50 Enthusiast
    xapim said:
    Yup that should work fine as i said finding that pink thick paste its not easy 
    Great. i will spread the same amount on that parts too and update. Also which software do you use to check the temps? I've got different temps with Core Temp, HWMonitor and Predator Sense so i don't know which is more accurate for laptops...

  • xapimxapim ACE Posts: 7,183 Pathfinder
    ArchDevil said:
    xapim said:
    Yup that should work fine as i said finding that pink thick paste its not easy 
    Great. i will spread the same amount on that parts too and update. Also which software do you use to check the temps? I've got different temps with Core Temp, HWMonitor and Predator Sense so i don't know which is more accurate for laptops...

    u can use PS hw monitor TS etc


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/PredatorHelios300
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • yamiyami Member Posts: 10 New User
    xapim said:
    yami said:
    xapim said:
    yami said:
    yami said:
    i7-9750h here, the frequency in games is 2991mhz  is this normal ?
    This happened after applying the uv configuration but it should be 3600mhz all the time right? It fluctuats but most of the time it's 2991mhz
    Check ur ts conf see the turbo boost limits 😉
    Sorry i am newbie to this, what do you mean exactly? I know the clock speeds are set to 3600 on this config when 6 cores are active but i am getting 2991 most of the time a friend of mine used the same config and he's getting 3588 I don't understand why.
    maybe u changed something in the conf without noticing it try a fresh one stop/exit ts/delete everything/shutdown and rest bios to defaults get the ts conf again and try again
    I did what you told me but still the same happens the clock speed is sitting at 2991 in games but it boosts to the vaules it supposed to be in normal use and in benchmarks I don't get why it doesn't do that in games
    Does this have to do something with it? I


  • yamiyami Member Posts: 10 New User
    I fixed the problem i had. I want to ask about the higher tdp. Is it safe with higher value/ won't it generate more heat?
Sign In or Register to comment.

Who's Online1.6K

Acer-Deniz
Acer-Deniz
Acer-Monica
Acer-Monica
Acer-Samuel
Acer-Samuel
Beka_Tchighladze
Beka_Tchighladze
billsey
billsey
Cyriix
Cyriix
dosboy
dosboy
eduardzs
eduardzs
Fernandes6
Fernandes6
Halleno
Halleno
Jonathan05
Jonathan05
Marisol26
Marisol26
ttttt
ttttt
Regret252
Regret252
+1.6K Guests