RAM for my Acer TC-895-UA92 Crucials scanner never stops scanning but they manually select this.

Larryodie
Larryodie Member Posts: 1,431 Supercomputer Wrangler WiFi Icon
edited September 2023 in Aspire and Veriton Desktops

Is anything wrong with these ? Crucials scanner never stops scanning but they manually select this.

Crucial Pro 32GB Kit (2x16GB) DDR4-3200 UDIMM

  • CP2K16G4DFRA32A
  • Configuration ID: CT24202324

DDR4-3200 • CL=22 • Non-ECC • UDIMM • 288-pins • 1.2V • 1Rx8 or 2Rx8 • PC4-25600

[Edited the thread to add issue detail]

Answers

  • Puraw
    Puraw ACE, Member Posts: 8,151 Trailblazer

    The Crucial kit 2 x 16GB 3200 MHz is the correct RAM for your Desktop, see the table below:


  • Larryodie
    Larryodie Member Posts: 1,431 Supercomputer Wrangler WiFi Icon

    Thank You, Puraw

  • Alejandro_AC
    Alejandro_AC ACE Posts: 11,375 Trailblazer
    edited September 2023

    Careful! because the previous screenshot is from the model DX6795, I don't know if the motherboard is compatible with the model TC-895:

    Please click "Like" if my answer was helpful or mark it as a solution if it was resolved, thanks!

    I use Google Translate for English, German, Portuguese and French.

    Pro bono collaborator, I don't work or speak in the name of Acer

    Por favor, haga clic en "Me gusta" si mi respuesta fue útil o márquela como solución si fué resuelta, gracias!

    Colaborador Pro bono, no trabajo o hablo en nombre de Acer

    MSFT MVP (2003-21) & Windows Insider

    X (Twitter)

  • Alejandro_AC
    Alejandro_AC ACE Posts: 11,375 Trailblazer
    edited September 2023

    It appears that the DX6795 is a Gateway model.

    This is the information for TC-895 of Crucial:

    Please click "Like" if my answer was helpful or mark it as a solution if it was resolved, thanks!

    I use Google Translate for English, German, Portuguese and French.

    Pro bono collaborator, I don't work or speak in the name of Acer

    Por favor, haga clic en "Me gusta" si mi respuesta fue útil o márquela como solución si fué resuelta, gracias!

    Colaborador Pro bono, no trabajo o hablo en nombre de Acer

    MSFT MVP (2003-21) & Windows Insider

    X (Twitter)

  • Hello! This information can help you: https://www.userbenchmark.com/System/Acer-Aspire-TC-895/199224

    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em sim! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on yes!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool click here to find the serial number or partnumber of your model!                                                          

               
      egydiocoelho Trailblazer
     
    ProductKey clique aqui para descobrir o serial do windows! click here to discover the windows serial!
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Larryodie
    Larryodie Member Posts: 1,431 Supercomputer Wrangler WiFi Icon

    Sorry egydiocoelho BUT I see nothing posted that pertains to GATEWAY ?

    I copied mine from the link that you supplied ???

    There was an error displaying this embed.

  • billsey
    billsey ACE Posts: 31,672 Trailblazer
    edited September 2023

    The memory in a TC-895 is 2666. Crucial will offer you the most expensive options first, hence the 3200 memory. The 3200 will work fine, but at the 26666 speed the motherboard supports. If you can get 2666 memory it will likely be less expansive than the 3200.

    (That is from the TC-895 service guide)

    Click on "Like" if you find my answer useful or click on "Yes" if it answers your question.
  • Larryodie
    Larryodie Member Posts: 1,431 Supercomputer Wrangler WiFi Icon

    Crucial Website is messed up or it's me.

    I didn't see any 2666's on Amazon for my Acer. I ordered a pair for $54.99 from Amazon (FS).

  • Alejandro_AC
    Alejandro_AC ACE Posts: 11,375 Trailblazer
    edited September 2023

    Please click "Like" if my answer was helpful or mark it as a solution if it was resolved, thanks!

    I use Google Translate for English, German, Portuguese and French.

    Pro bono collaborator, I don't work or speak in the name of Acer

    Por favor, haga clic en "Me gusta" si mi respuesta fue útil o márquela como solución si fué resuelta, gracias!

    Colaborador Pro bono, no trabajo o hablo en nombre de Acer

    MSFT MVP (2003-21) & Windows Insider

    X (Twitter)

  • Larryodie
    Larryodie Member Posts: 1,431 Supercomputer Wrangler WiFi Icon

    Amazon had some NVTEK 2666's that would have save me $10. But I didn't see them before I ordered and probably would have stayed with the Crucial ??

    Also my Lenovo Laptop gets no where's on the scan or manual Crucial website ?

  • I think from here, although I never tried it:

    Thank you.
    All the best.

    Please click "Like" if my answer was helpful or mark it as a solution if it was resolved, thanks!

    I use Google Translate for English, German, Portuguese and French.

    Pro bono collaborator, I don't work or speak in the name of Acer

    Por favor, haga clic en "Me gusta" si mi respuesta fue útil o márquela como solución si fué resuelta, gracias!

    Colaborador Pro bono, no trabajo o hablo en nombre de Acer

    MSFT MVP (2003-21) & Windows Insider

    X (Twitter)

  • eGomes
    eGomes Member Posts: 2,857 Guru
    edited September 2023

    Crucial also "loves" to hide information about whether the your RAM modules is 1R or 2R. It's a real "Crusade" to get this kind of information.