PCIe x4 cards don't work in the x16 slot with Aspire TC-1660.

prunemasterprunemaster Member Posts: 27

Tinkerer

PCIe x4 cards don't work in the x16 slot with Aspire TC-1660.
I tried four different USB Gen2 (10Gbps) cards in the x16 slot.  None work.
Device Manager shows the cards are not "started" (code 10).
While any one of those cards is plugged in, clicking Scan For Hardware Changes in Dev Mgr instantly locks-up the computer.
I tried the Windows Command Prompt tool "pnputil" and the same thing happens that way.
Is this a known problem?  Is there any fix?

(I'll go brush my teeth and prepare for bed while I wait "600 seconds" to submit this post so I don't provoke that red banner again)



Sign In or Register to comment.

Who's Online1.5K

Acer-George
Acer-George
Acer-Ingrid
Acer-Ingrid
Acer-Jose
Acer-Jose
AlexMo
AlexMo
anonimon934032
anonimon934032
Arie1
Arie1
Dhilan
Dhilan
drolkrad
drolkrad
Décio
Décio
Furthy
Furthy
GotBanned
GotBanned
HaPeKna
HaPeKna
Hos94
Hos94
iiRocketManJack
iiRocketManJack
JCeotremmm69
JCeotremmm69
JLAguirre
JLAguirre
JuniorFX
JuniorFX
Kobredabre
Kobredabre
Koshoo
Koshoo
Kronos0309
Kronos0309
MajinOne
MajinOne
Masquirrel
Masquirrel
melliew
melliew
Nase
Nase
padgett
padgett
rahulv
rahulv
RenanVilela
RenanVilela
SadClownFace
SadClownFace
Sam_Devil
Sam_Devil
soheilnilavari2
soheilnilavari2
sonandres
sonandres
TamerNet
TamerNet
theunseen
theunseen
xapim
xapim
zylei14
zylei14
+1.4K Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. Sign in or register to get started.

Assistance by Acer


Drivers &
Manuals

Acer
Answers

Get Product Information
( only)

Acer Support
Videos