Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

Helios 300 Isn't running games properly anymore?

ToastFTW0ToastFTW0 Posts: 1Member Newbie
Hi I bought a new Predator Helios 300 and it was running everything properly but after a day, when I tried to run the games that I normally tried to run I experienced horrible and drastic frame drops, for example, I wwas able to play Rust at 70-90 FPS on High Settings but now it struggles to run at 13-20 and I get 20 fps on ultra while playing Rainbow Six Siege. Did I get a bad card or some kind of driver problem occur? I have optimized settings (even my laptop believes I should be able to play all these games at extremely high settings in NVidia) and also even updated drivers. I always have my laptop plugged in as well.


GPU: Nvidia GTX 1060 6GB
CPU: i7-7700HQ 2.8 GHz

FAQ & Answers

  • xapimxapim Posts: 1,378Member Mainframe Wrangler
    edited December 2018
    ToastFTW0 said:
    Hi I bought a new Predator Helios 300 and it was running everything properly but after a day, when I tried to run the games that I normally tried to run I experienced horrible and drastic frame drops, for example, I wwas able to play Rust at 70-90 FPS on High Settings but now it struggles to run at 13-20 and I get 20 fps on ultra while playing Rainbow Six Siege. Did I get a bad card or some kind of driver problem occur? I have optimized settings (even my laptop believes I should be able to play all these games at extremely high settings in NVidia) and also even updated drivers. I always have my laptop plugged in as well.


    GPU: Nvidia GTX 1060 6GB
    CPU: i7-7700HQ 2.8 GHz
    Downgrade nvidia driver latest driver killed all gpu's check geforce forum there are already loads of threads opened about it you should had seen them before you opened a new one next time please search before you post.

    Thanks


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/1969145569968592/
    https//www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


Sign In or Register to comment.

Who's Online150

carlmolina9
carlmolina9
Deepanshu_Arya
Deepanshu_Arya
DONTAMA
DONTAMA
egydiocoelho
egydiocoelho
Finbarr
Finbarr
lukas041218
lukas041218
Malakian83
Malakian83
marcushdjdjs
marcushdjdjs
mcintoshbb71
mcintoshbb71
midefanc
midefanc
Rosella
Rosella
+139 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

New Here?

Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

Intel Extreme KAtowise 2019
Predator Join the forum discussions on our
Predator line of products.
Find out about the Acer ACE program.