Що таке віртуальна приватна мережа
Віртуальна приватна мережа (VPN) — це служба, яка створює зашифроване з’єднання між вашим комп’ютером та мережею інтернет. VPN маскує ваше місцезнаходження, приховуючи вашу IP-адресу та використовуючи її з будь-якої іншої точки світу.
Люди використовують з’єднання VPN, щоб захистити свій комп’ютер під час під’єднання до загальнодоступної мережі Wi-Fi або щоб покращити безпеку в мережі та ускладнити відстеження іншим. Люди також можуть використовувати VPN, щоб обійти місцеві обмеження, наприклад отримати доступ до улюблених служб під час відпустки.
Прочитайте нижче, як налаштувати конфігурацію VPN вручну.
Як налаштувати VPN
По-перше, ви повинні налаштувати профіль VPN на своєму ПК. Ви можете завантажити програму VPN із різних магазинів додатків або створити робочий обліковий запис і отримати VPN від своєї компанії. Існує багато різноманітних VPN – від безкоштовних до досить дорогих, тому варто озирнутися навколо, щоб дізнатися, яка VPN найкраще відповідає вашим потребам. Використовуйте інструкції нижче, щоб додати VPN-з’єднання.
- Натисніть «Пуск» ⊞ і виберіть « Параметри» .
- Натисніть « Мережа та Інтернет» і виберіть «Додати VPN» .
- Використовуйте спадне меню для постачальника VPN, щоб вибрати Windows (вбудований) .
- Введіть потрібне ім’я в полі Ім’я з’єднання .
- Введіть адресу VPN-сервера в поле Ім’я або адреса сервера .
- Використовуйте спадне меню типу VPN, щоб вибрати тип VPN-з’єднання, яке ви хочете створити, у полі типу VPN . Вам потрібно буде отримати відповідні параметри з’єднання VPN зі служби VPN.
- Використовуйте спадне меню Тип інформації для входу, щоб вибрати параметри входу.
- Якщо необхідно, заповніть поля Ім’я користувача та Пароль .
Як підключитися до VPN
- Натисніть на піктограму Мережа в правій частині панелі завдань.
- Натисніть на підключення VPN .
- У розділі VPN-з’єднання виберіть Під’єднатися . Якщо в налаштуваннях відкриється розділ VPN, виберіть там VPN-з’єднання, а потім виберіть « Підключити ».
- Введіть інформацію для входу в систему безпеки, як буде запропоновано.
Примітка. Якщо ви купуєте VPN, він може поставлятися з програмою або клієнтом, за допомогою якого можна підключитися, не налаштовуючи підключення вручну.