Раніше створення гостьового облікового запису в Windows було простим процесом, який кожен міг зробити кількома натисканням кнопки. У новіших версіях Windows 11 і 10 функцію облікового запису гостя було вилучено. На щастя, обхідний шлях означає, що все ще можна створити обліковий запис, який імітує функції облікового запису гостя. У цій статті ви дізнаєтеся, як створити та додати гостьовий обліковий запис у Windows 11.
Як створити та додати обліковий запис гостя
- Натисніть Пуск ⊞ і виберіть Налаштування⚙ або скористайтеся Windows + I , щоб швидко відкрити Параметри .
- Перейдіть у розділ Облікові записи та виберіть Інші користувачі . Якщо ви використовуєте старішу версію Windows 11, ви знайдете цю опцію як Сім’я та інші користувачі .
- Виберіть Додати обліковий запис , щоб створити новий обліковий запис користувача.
- Коли з’явиться екран створення облікового запису, виберіть Я не маю даних для входу цієї особи .
- Виберіть Додати користувача без облікового запису Microsoft, щоб створити обліковий запис гостя без пов’язування облікового запису Microsoft.
- Встановіть ім’я користувача, пароль і три таємні запитання для облікового запису гостя. (Не використовуйте «Гість» як ім’я користувача, оскільки воно зарезервовано в ОС).
Після створення нового облікового запису ви можете додати обліковий запис до групи гостей. Для цього вам знадобиться:
- Відкрийте Пошук Windows і відкрийте керування комп’ютером як адміністратор
- В Управлінні комп’ютером перейдіть до Системні інструменти > Локальні користувачі та групи > Користувачі , щоб додати обліковий запис до групи користувачів. (Ви не знайдете опцію «Локальні користувачі та групи», якщо ви використовуєте домашню версію Windows 11).
- Перейдіть на вкладку Членство в групі та виберіть Додати членство, щоб вибрати групу гостей.
- Виберіть « Гості » зі списку груп і натисніть « Вибрати », щоб підтвердити.
- Після додавання групи користувачів у гостях натисніть Користувачі та натисніть кнопку Видалити членство .
Як тільки це буде зроблено, ви успішно створите обліковий запис гостя в Windows 11.