CMOS pil nedir ve nasıl değiştirilebilir?
Tüm Acer bilgisayarları, bilgisayarın kapatıldığında ayarları kaydetmesini sağlamak için CMOS yongasına güç sağlayan bir CMOS (Tamamlayıcı Metal Oksit Yarı İletken) pili içerir. CMOS pili genellikle, genellikle ürününüzün kullanım ömrü boyunca yetecek, madeni para büyüklüğünde bir CR-2032 pildir.
CMOS pilinizin kötü olup olmadığını nasıl anlarsınız
CMOS piliniz arızalanırsa, sisteminiz fabrika ayarlarına döner ve bilgisayarınızda zamanın sıfırlanmaya devam ettiğini fark edebilirsiniz. BIOS/UEFI'nize erişerek ve BIOS/UEFI'deki saati kontrol ederek CMOS pilinin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarınız her yeniden başlatıldığında veya kapatıldığında BIOS'taki saat sıfırlanırsa, CMOS piliniz büyük olasılıkla bozuktur.
CMOS pilinizi değiştirme
Genel olarak, kolayca erişebiliyorsanız, CMOS pilinizi değiştirmek oldukça kolaydır. Bilgisayarınızın fişinin çekili olduğundan ve antistatik bir aygıtla düzgün şekilde topraklanmış olduğunuzdan emin olun.
Dizüstü Bilgisayar, Dizüstü Bilgisayarlar ve Tabletler
Dizüstü bilgisayarlar, CMOS piline erişmek için genellikle kısmi sökme gerektirir. CMOS pilinizin kötü olduğunu düşünüyorsanız, yardım için müşteri hizmetleriyle iletişime geçmenizi öneririz.
masaüstü bilgisayarlar
- Antistatik bir bilek kayışı veya benzer bir cihazla düzgün şekilde topraklanmış olduğunuzdan emin olun.
- Bilgisayarınızın fişini çekin ve yan paneli kasaya sabitleyen iki vidayı çıkarın.
- CMOS pilini bulun ve çıkarın.
- Yeni bir CMOS pil takıyorum ve tam olarak oturduğundan emin oluyorum .
- Kasayı değiştirin ve sisteme giden gücü yeniden bağlayın.
- BIOS/EUFI'ye girin ve doğru saat ve tarihi ayarlayın.
Not: Yanlış montaj veya pil kurulumundan kaynaklanan hasarlar garanti kapsamında değildir.