Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

predator helios 300 showing black screen after one hour of web surfing

1101112131416»

FAQ & Answers

  • xapimxapim Posts: 3,346ACE Pathfinder
    Z_index said:
    Ok Mr.Xapim , i will rather reset the laptop than deal with updates, Am Going offline (you know, to do the factory thing), pls stay around, and i am sure i havent done anything to the os , i stay in my area of expertise which is Gaming , programming and Digital Art. I never thought of messing with the os since this laptop is like a new model so i assumed it will have the latest of everything.
    Anyway good luck and let us know if it was fixed dont forget to backup whatever you would need first and use the option to not keep you files :)


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/1969145569968592/
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • meoevameoeva Posts: 1Member New User
    I have applied it right here meo eva. It was very successful!
  • Z_indexZ_index Posts: 6Member New User
    Ok so i did the factory rest, a point in time came when the screen went black after the computer restarted itself during rest, i decided to wait, after about 2 hours Cortana Showed up (which means the reset worked) but then it froze there, so i didnt get to go through the set up procedure, here i am again in safe mode, What to Do............ What to do ..................  I guess the bios update thing or i try to fix the following problems firstI tried using driver booster to update them, it says the network adapter is the only thing that needs updating, looking at the above image, it is clearly wrong, there is a lot more, i don't want to mess with BIOS stuff , now some of you might be wondering "why don't you send it for repairs" , I am currently planning that, since there is no Acer support shop or something in my country, the laptop was ordered on Amazon and sent to me, so I will have to send it to a relative in America then repairs can begin. So for next 2 hours i will try and update these faulty drivers so if you have any suggestions ( which I need cause I am freaking out in a calm manner :confused: ) please let them be know
  • Z_indexZ_index Posts: 6Member New User
    Ok So for some reason the laptop is working, I don't know if drivers update fixed it, but the pc is up and running and am going to block windows update, just in case. 
  • DuckreyDuckrey Posts: 38Member Troubleshooter
    All those exclamation marks were because you are in safe mode. If this problem apears again, try to connect to an external tv or monitor, like im doing right now I still have the same problem, for a short time it was working fine but it starts to fail again.
  • AlphaXexiaAlphaXexia Posts: 4Member New User
    edited August 24
    Hi guys i've recently bought(LITERALLY JUST GOT IT YESTERDAY AUGUST 23, 2019) my Acer Nitro 5 AN515-52 i5 8300H with GTX1050ti 4 GB RAM
    It's a bit of a noob move for the admin to close the discussion from this from nitro 5 to a helios 300  https://community.acer.com/en/discussion/545813/urgent-acer-nitro-5-serious-lag-problem-please-help-me
    But aside from that the it already has and updated windows and bios. i have enabled the nitrosense, tried file page size allocation, increased number of processors and memory in msconfig, the battery optimization, the nvidia graphics optimization and no i did not install anything yet it is really just slow on even browsing on microsoft edge, mozilla or any toher browser or from switching applications, reading my files(mp4, docx, etc.) that i have to skip all my work for today and hopefully not the next days, by some luck atleast my boss showed some sympathy.


    PLEASE SEND HELP

  • AlphaXexiaAlphaXexia Posts: 4Member New User
    Hi guys i've recently bought(LITERALLY JUST GOT IT YESTERDAY AUGUST 23, 2019) my Acer Nitro 5 AN515-52 i5 8300H with GTX1050ti 4 GB RAM
    It's a bit of a noob move for the admin to close the discussion from this from nitro 5 to a helios 300  https://community.acer.com/en/discussion/545813/urgent-acer-nitro-5-serious-lag-problem-please-help-me
    But aside from that the it already has and updated windows and bios. i have enabled the nitrosense, tried file page size allocation, increased number of processors and memory in msconfig, the battery optimization, the nvidia graphics optimization and no i did not install anything yet it is really just slow on even browsing on microsoft edge, mozilla or any toher browser or from switching applications, reading my files(mp4, docx, etc.) that i have to skip all my work for today and hopefully not the next days, by some luck atleast my boss showed some sympathy.


    PLEASE SEND HELP

    it's even taking minutes just to open task manager or a file exporer or services.msc i think y'all know how slow i am talking about right now.
  • xapimxapim Posts: 3,346ACE Pathfinder
    edited August 24
    AlphaXexia are you sure your nitro 5 came with an ssd because i know in fact some variants only come with the 1tb hdd with the OS installed on it i repasted one this week same cpu as yours but a 1050 4gb non ti with 8gb dual channel (2x4gb) and the 1tb hdd its really slow booting and normal tasking which its normal its only an hdd anyway im just asking for you to make sure you have it and that the OS its installed on it :)  (usually 128gb ssd drive) also im guessing you have 8gb ram (dual or not) probably which its not enough these days for anything i suggest you to upgrade to 16gb dual channel minimum you can also perform a acer stock recovery clean install (ALT+F10 on boot) and select the option delete everything as you stated you havent installed anything on it yet so nothing important to loose


    https://www.userbenchmark.com/UserRun/11532543

    UserBenchmarks: Game 43%, Desk 61%, Work 40%
    CPU: Intel Core i5-7300HQ - 63.5%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 41.9%
    SSD: WDC WDS200T2B0B-00YS70 2TB - 71.4%
    HDD: WD WD10SPZX-00HKTT0 1TB - 93.7%
    RAM: Kingston HyperX DDR4 2666 C15 2x16GB - 76.8%
    MBD: Acer Predator G3-572

    I'm not an Acer employee. (just here to help in the best way i can)
    If my answer fixed you issue please accept it for any other users who search for it would find it quickly thanks :)
    If you want to learn more about undervolting/optimizing windows join the Predator fb group and youtube channel:

    Owner/Admin (HOTEL HERO/Red-Sand/Opoka Opoka)
    https://www.facebook.com/groups/1969145569968592/
    https://www.youtube.com/channel/UCNJwGUHxSJ8FKqAhnOqQuAw
    Acer support:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    http://www.acer.com/worldwide/support/  


  • fr3ak2fr3ak2 Posts: 3Member New User
    I have also have a predator helios 300 model ph315-52. I was downloading a game and just had it sitting there. Than the screen went black but the back light was on. After pressing the power button and restarted the pc the screen doest come on. It works when plugged in on my tv but nothing on the laptop monitor. Iv seen that you have a fix for the PH315-51 & PH317-52. Is there anything for my model?
  • fr3ak2fr3ak2 Posts: 3Member New User
    fr3ak2 said:
    I have also have a predator helios 300 model ph315-52. I was downloading a game and just had it sitting there. Than the screen went black but the back light was on. After pressing the power button and restarted the pc the screen doest come on. It works when plugged in on my tv but nothing on the laptop monitor. Iv seen that you have a fix for the PH315-51 & PH317-52. Is there anything for my model?
    Also there is not pin hole on this model. And I am 100% sure this is a fact. It shows nothing about a battery reset in the manual. Also have tried holding the power button for 20-30 seconds with the power cable unplugged. 
  • fr3ak2fr3ak2 Posts: 3Member New User
    fr3ak2 said:
    fr3ak2 said:
    I have also have a predator helios 300 model ph315-52. I was downloading a game and just had it sitting there. Than the screen went black but the back light was on. After pressing the power button and restarted the pc the screen doest come on. It works when plugged in on my tv but nothing on the laptop monitor. Iv seen that you have a fix for the PH315-51 & PH317-52. Is there anything for my model?
    Also there is not pin hole on this model. And I am 100% sure this is a fact. It shows nothing about a battery reset in the manual. Also have tried holding the power button for 20-30 seconds with the power cable unplugged. 
    And when its plugged in via hdmi. It doesnt even recognize my laptops monitor in display settings. 
  • Acer-MannyAcer-Manny Posts: 2,381Acer Crew Acer Crew
    fr3ak2 said:
    I have also have a predator helios 300 model ph315-52. I was downloading a game and just had it sitting there. Than the screen went black but the back light was on. After pressing the power button and restarted the pc the screen doest come on. It works when plugged in on my tv but nothing on the laptop monitor. Iv seen that you have a fix for the PH315-51 & PH317-52. Is there anything for my model?
    I am very sorry to hear this, unfortunately, you will need to contact our direct support line for better assistance with the issue you're experiencing (the unit might need to be sent for repair):

    Support: https://www.acer.com/ac/en/US/content/service-contact
    Live Chat: https://us.answers.acer.com/app/chat/chat_launch#_ga=2.260950157.1228051150.1572272557-1729967247.1557952706
    Web Request repair form: https://customerselfcare.acer.com/CS2/#/_ga

    Thanks,
    Acer-Manny
Sign In or Register to comment.

Who's Online175

ali84
ali84
billsey
billsey
EBurton12
EBurton12
hrh747
hrh747
jogobe1992
jogobe1992
jon_martins
jon_martins
leannamattos
leannamattos
LouisR
LouisR
terraenator
terraenator
weatherman222
weatherman222
zekizehra
zekizehra
+164 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

New Here?

So, what are the rules of this place? Check out our Acer Community User Agreement. Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

Good Design Aware 2019
Predator Join the forum discussions on our
Predator line of products.
Find out about the Acer ACE program.