Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

This page has been archived.

The content on this page may be out-of-date or have been superseded by newer information, and links on this page to other sites may not work. This page has been archived for future reference.

Visit our Product Forums for more current content.

no audio output device installed??

hi, just wondering if anyone could help me, my acer aspire 5520 laptop has no sound, displays "no audio output device is installed" ... literally stopped working randomly when i switched it on in usual way... ive tried restoring it to factory setting, without luck , very frustrating having a laptop with no sound especially as my two young sons rely heavily on it for educational resources....  pls help Man Embarassed

Answers

  • MartinFMartinF Posts: 51Member

    Hi

     

    Welcome to the Acer Community!

     

    Hmm, if the Factory Recovery didn't bring it back I would suspect a hardware problem as this would install the original drivers.

     

    What OS are you running? If XP, try the driver from the Support site. Choose Notebook/Ultrabook, Aspire, Aspire 5520, select OS, download and install the Realtek Audio driver, see if it helps.

     

     

     

     

  • BKBarnes138BKBarnes138 Posts: 1Member

    I have the same computer and the same problem. Aspire 5520, Vista Home Premium, 32bit. Sometimes the audio works when I turn it on but most times does not. I have tried updating the drivers through Windows update, uninstalling and reinstalling, downloading directly from Realtek and installing. I have since upgraded to Windows 7 Premium 64 bit, and the problem was fine for awhile but continues to this day. Even doing a system restore to a time when the audio worked does not work. I have tried updating the driver through Device Manager, through third party system repair programs such as System Mechanic, I have run Microsoft Fix-It troubleshooter. The volume icon shows a red X and the device in Device Manager has a yellow triangle ! mark.

    I have also downloaded drivers from the acer support site (for Vista), however there is no audio driver listed on the site for Windows 7 64bit for this model number.

  • padgettpadgett Posts: 3,265ACE Pathfinder

    What are you showing as "Default Device" in Control Panel>Sound>Playback

This discussion has been closed.

Who's Online127

brummyfan2
brummyfan2
Domenico
Domenico
Guaro
Guaro
JordanB
JordanB
kavi
kavi
Skelomorph
Skelomorph
sumitbagal
sumitbagal
+120 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Announcements

Five Year Anniversary

Acer Community turned 5 years old this week! I would say that's a reason to celebrate!

New Here?

Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

Member Highlight

Look at ven98 go! Raising up the ranks, helping other users in the Predator forums. Thank you for your dedication!

Total Posts and Comments: 1036

Total Points:570

Total Accepted Answers: 88

ven98 Seasoned Specialist