Ładowanie laptopa powerbankiem
Cześć, mam laptopa Acer Nitro V15. Co muszę włączyć i jak, aby móc go ładować powerbankiem? Posiadam powerbank o mocy 45W, ładuje nim nawet konsole, ale laptop nie reaguje na jego podłączenie. Pomocy :)
Antworten
-
Um welches Gerät geht es genau?
0 -
Cześć, zarówno ANV15-41 (AMD), jak i ANV15-51 (Intel 13. generacji) obsługują technologię Power Delivery 100 W i ładowanie przez USB-C, ale nie obsługują powerbanku. Potrzebujesz 100-watowej ładowarki USB-C do laptopa gamingowego, takiej jak ta ładowarka Asus ROG dostępna w sklepie Amazon:
Hallo, sowohl ANV15-41 (AMD) als auch ANV15-51 (Intel 13. Generation) unterstützen 100-Watt-Stromversorgung und USB-C-Laden, aber nicht mit einer Powerbank. Sie benötigen ein 100-Watt-USB-C-Ladegerät für Gaming-Laptops wie dieses Asus ROG-Ladegerät, das bei Amazon erhältlich ist:
ROG 100W USB-C Adapter | Gaming chargers-and-adapters|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com)0 -
Hej, ANV 15-51
0 -
Mam wiedzę, że ładuje powerbankiem, tylko u mnie nie chce.
0 -
Cześć, nie możesz używać powerbanku do ładowania żadnego laptopa, ponieważ wymaga to stałego kabla USB-C o natężeniu 10 amperów, a z pewnością nie możesz używać ładowarki o mocy 45 watów do laptopa gamingowego, ponieważ nie naładuje ona prawie całkowicie rozładowanej baterii ani nie zapewni szybkiego ładowania.
Hallo, Sie können eine Powerbank nicht zum Laden eines Laptops verwenden, da hierfür ein festes USB-C-Kabel mit 10 Ampere erforderlich ist. Und Sie können sicherlich kein 45-Watt-Ladegerät für einen Gaming-Laptop verwenden, da dieses weder einen fast leeren Akku aufladen noch eine Schnellladung durchführen kann.
0 -
Windows wyrzuciłby błąd ładowania - a nie wyrzuca. Dokupiłem dzisiaj mocniejszy powerbank i również nie ładuje.
Ładowarka ma moc 19,5V 6.92A, więc mając połowę mocy powinien ładować. Niestety - nie ładuje wcale, na żadnym powerbanku.0 -
Wspomniałem już, że żaden powerbank nie naładuje dużego laptopa, może działać z tabletami lub laptopami 13", ale nie z Twoim Nitro V15, musisz zaakceptować ten fakt, sprawdź to forum dla społeczności anglojęzycznej, wielu próbowało używać popularnego powerbanku Baseus Blade 100-Watt z 14" i 15" Aspire i działał przez jakiś czas, ale nie, jeśli poziom naładowania baterii spadnie poniżej 10% i nie naładuje się do 100%. Windows 11 Modern Standby nie będzie działać, Intel Thunderbolt4 może mieć problemy z zasilaniem, protokół MS ACPI/BIOS go nie wykryje, a inteligentny układ w bateriach litowo-jonowych nie będzie działał prawidłowo lub może nawet wyłączyć baterię, więc dlaczego nadal próbujesz używać powerbanku? Jeśli masz przerwy w dostawie prądu w domu, kup cichy generator diesla i użyj zasilacza z wtyczką beczkową dołączonego do laptopa, jeśli dużo podróżujesz, kup mniejszą ładowarkę Asus ROG USB-C o mocy 100 W, którą poleciłem powyżej, wszędzie znajdziesz gniazdka elektryczne do telefonu ładowarek w dzisiejszych czasach.
Ich habe bereits erwähnt, dass keine Powerbank einen großen Laptop aufladen kann. Sie funktioniert vielleicht mit Tablets oder 13-Zoll-Laptops, aber nicht mit Ihrem Nitro V15. Diese Tatsache müssen Sie akzeptieren. Schauen Sie in diesem Forum nach der englischen Community. Viele haben versucht, die beliebte Baseus Blade 100-Watt-Powerbank mit 14-Zoll- und 15-Zoll-Aspires zu verwenden, und sie funktionierte eine Zeit lang, aber nicht, wenn die Akkuladung unter 10 % fällt und nicht auf 100 % aufgeladen wird. Windows11 Modern Standby funktioniert nicht, Intel Thunderbolt4 hat möglicherweise Stromprobleme, das MS ACPI-Protokoll/BIOS erkennt es nicht und der Smart-Chip in Li-Ion-Akkus funktioniert nicht richtig oder kann den Akku sogar deaktivieren. Warum also versuchen Sie immer noch, eine Powerbank zu verwenden? Wenn Sie zu Hause Stromausfälle haben, besorgen Sie sich einen leisen Dieselgenerator und verwenden Sie das Hohlstecker-Netzteil, das mit Ihrem Laptop geliefert wurde. Wenn Sie viel reisen, besorgen Sie sich das kleinere 100-W-Asus ROG USB-C-Ladegerät, das ich oben empfohlen habe. Überall finden Sie Steckdosen für Telefonladegeräte. Tage. 😉
0