Acer Aspire E15-553G- T7Q5 Color Banding Problem (renk geçişi renk şeridi)

Options
erekaone
erekaone Member Posts: 2 New User
edited March 2023 in 2017 Archives

I'm sorry for terrible english.
There was a color band problem on my computer as follows.
All the drivers actual.
What should I do for a solution? Thank you.

 

TURKISH

Türkçe: Arkadaşlar bilgisayarımda aşağıdaki gibi bir renk geçişi, renk bandı yada piksellenme diyebileceğimiz bir sorun oluştu. Bilgisayar Acer Aspire E15-553G- T7Q5 modeli. Ne yaptıysam bu sorunu çözemedim. Çözümü bulunca burada paylaşacağım.

 

Ekran Alıntısı.PNG2.png3.PNG

Answers

  • erekaone
    erekaone Member Posts: 2 New User
    Options

    Sorunun çözümünün kendi kendime buldum Smiley Happy

     

    Arkadaşlar E15-553G- T7Q5 model bilgisayarda renk geçişlerinde problem yaşıyorsanız(renk şeridi, color banding). Renklerde bir dağılma ve pikselleşme sorunu varsa yapacağınız şey BİOS güncellemesi. Acer sırf bu sorun için özel BİOS güncellemesi çıkarmış pürüssüz ekran diye. Önce son sürüm bios güncellemesini indirin. Sonra bu bahs ettiğim prüssüz ekran diye çıkarttıkları günellemeyi indirin. İkisinide arka arkaya yükleyin önce son sürüm bios u sonra diğerini bilgisayar yeniden başlayıp biosu güncellerken karışmayın bitirsin.

    DİKKAT

    Bios güncellemesi aldıktan sonra harddisk no boot device hatası falan verirse bios a girip bios uefi seçeneğini legacy yapın ilk okumayıda harddiske verin ozaman bilgisayar açılacaktır. Ben bilgisayara ssd taktığım için bu boot device hatasıyla karşılaştım ama normal hdd lerde sorun verirmi bilmiyorum. Verirse de dediğim gibi legacy yapınca düzelir.