Як я можу використовувати стилус і сенсорний екран на своєму ConceptD Ezel CC314-72G?
Запитання: Яка технологія введення пера використовується на ConceptD 3 Ezel?
Відповідь: Технологія Wacom AES з Acer Active Stylus.
Запитання: Які пера сторонніх виробників сумісні з ConceptD 3 Ezel?
Відповідь: WACOM Bamboo Ink і Bamboo Ink Plus підтримують технологію AES. Переконайтеся, що ви переключили протокол і змінили на AES.
Запитання: Чому під час малювання на сенсорному екрані ConceptD 3 Ezel я відчуваю тремтіння та спотворені лінії?
Відповідь: Деякі продукти Acer використовують технологію Active Electrostatic (AES), яка використовує сенсорну сітку на РК-панелі та провідний наконечник у стилусі для визначення фізичної точки дотику. Система повідомляє про розташування стилуса на основі найближчого перетину сітки багато разів на секунду. Занадто повільне малювання може призвести до того, що лінії виглядатимуть хвилястими, оскільки буде повідомлено більше місць. Це властиво всім продуктам, які використовують технологію AES, і не виключно для продуктів Acer. Зараз ми співпрацюємо з виробниками стилусів, щоб допомогти оптимізувати роботу стилусів на наших продуктах.
Запитання: Як я можу виправити тремтіння/спотворені лінії під час малювання на ConceptD 3 Ezel?
Відповідь: Acer випустила оновлення мікропрограми сенсорної панелі , щоб зменшити тремтіння лінії під час використання стилуса AES. Ми рекомендуємо завантажити та встановити цю прошивку . Ви також можете допомогти зменшити тремтіння лінії, збільшуючи швидкість рухів. Якщо ваші лінії не такі прямі, як вам хотілося б, ми рекомендуємо спробувати наступні пропозиції: Зображення нижче ілюструють різницю в способах відображення повільних і швидких штрихів. Діагональні лінії на зображеннях показують лінії, намальовані пером, і кожна зміна кольору між червоним і синім показує, коли накреслено точку звіту (зелене коло).
Якщо ваші лінії не такі прямі, як ви хотіли б, ми рекомендуємо спробувати такі пропозиції:
- Намалюйте лінії швидкими плавними штрихами.
- Увімкніть згладжування ліній / згладжування мазків (наприклад, «Стабілізатор лінії» або «Стабілізація») у програмі, яку ви використовуєте (наприклад, Photoshop, illustrator, CLIP STUDIO), щоб отримати плавні результати.
Запитання: Чи доступне оновлення для вирішення цієї проблеми з тремтінням?
Відповідь: Acer випустила оновлення BIOS, щоб покращити чутливість сенсорної панелі та стилуса. Ми рекомендуємо завантажити та встановити BIOS версії 1.08 (або новішої) з веб-сайту підтримки Acer.
Запитання: Які обмеження має технологія Wacom AES? Чим вона відрізняється від технології EMR Wacom?
Відповідь: Активний електростатичний (AES) і електромагнітний резонанс (EMR) є двома основними технологіями цифрових пристроїв. Пристрої з пером AES також хороші для художників і дизайнерів, хоча вимагають деякого звикання.
Як працює AES:
Wacom Active ES — це технологія електростатичного ємнісного з’єднання пера. Він складається з дисплея, що містить датчик із кількома електростатичними сітками, розташованими під прямим кутом одна до одної, яка взаємодіє з цифровою ручкою Wacom. Одна сенсорна сітка і перо діють як передавальний блок, який генерує електричне поле; інші сітки діють як приймальні одиниці. Положення пера визначається на основі відмінностей у кількості заряду, виявленої на кожному приймальному блоці сенсорної сітки.
Як працює EMR:
Запатентована Wacom технологія електромагнітного резонансу (EMR) складається з шару датчиків, що знаходиться за рідкокристалічним дисплеєм (LCD) пристрою, і шару загартованого скла. Датчики розташовані у вигляді вертикальної/горизонтальної сітки, що чергується. Кожен датчик точно відкалібрований і випромінює слабкий електромагнітний сигнал. Разом ці сигнали створюють магнітне поле, яке поширюється приблизно на 5 мм за межі скляної поверхні пристрою.
Запитання: Чи працює технологія відкидання долоні на цьому пристрої?
Відповідь: Так, функція відхилення долоні дає змогу природно тримати руку на екрані під час малювання чи ескізу, не залишаючи небажаних позначок.
Запитання: чи потрібно заряджати ручку/стилус?
Відповідь: ручку потрібно заряджати, і вона швидко заряджається, якщо вставити її в відсік для зберігання даних на комп’ютері.
Запитання: Скільки триває термін служби батареї ручки? Чи є знак низького заряду батареї?
Відповідь: Заряджання протягом 15 секунд дозволяє використовувати приблизно 90 хвилин. Зарядка протягом 300 секунд дозволить використовувати більше 100 хвилин.
Запитання: Чи можу я призначити різні функції кнопкам на ручці?
Відповідь: Верхня кнопка діє як клацання правою кнопкою миші, а нижня кнопка діє як гумка. Ці функції не можна змінити або запрограмувати.
Запитання: Чи можу я використовувати ручку на інших пристроях або планшетах?
Відповідь: Acer Active Stylus має бути сумісним з будь-якими пристроями, які використовують протокол AES, однак Acer не може гарантувати сумісність із продуктами сторонніх розробників.