Чому мій повномасштабний локальний затемнений дисплей зацвітає?
Якщо увімкнено HDR, дисплей з локальним затемненням повного масиву може мати ефект розпускання або ореолу через більш яскраві зони, які впливають на зображення сусідніх темних зон.
Що таке ефект цвітіння/ореолу?
Ефект цвітіння або ореолу виникає, коли на частинах дисплея, особливо на темному екрані, з’являються ділянки світла. Це не виключно для продуктів Acer і не вказує на дефект або проблему якості вашого дисплея. Усі дисплеї з локальним затемненням повного масиву піддаються цьому впливу, коли ввімкнено HDR.
Що викликає ефект цвітіння/ореолу?
Панелі локального затемнення розділені на різні секції з метою регулювання локального підсвічування. Коли екран повністю чорний (0, 0, 0) і світиться лише курсор миші, локальне затемнення висвітлює лише білу область на екрані (наприклад, курсор миші). Однак, оскільки панелі локального затемнення поділені на секції, підсвічування вмикатиме світлодіод у всій секції, де розташований курсор миші, створюючи ефект ореолу.
Як я можу усунути несправність ефекту цвітіння/ореолу?
Ефект цвітіння/ореолу неможливо повністю усунути, якщо ввімкнено HDR. Ви можете скористатися наведеними нижче рекомендаціями, щоб зменшити помітність витоку світла.
- Налаштуйте яскравість дисплея.
- Збільште рівень освітлення в кімнаті, в якій ви використовуєте дисплей.
- Використовуйте світлі фони та теми програм.
Якщо ви виконали наведені вище дії і відчуваєте, що у вашому продукті є апаратна проблема, зверніться до служби підтримки Acer