Acer Chromebook kameranız çalışmıyorsa, sorun genellikle donanım arızası değil, izinler, sistem ayarları veya geçici yazılım hataları ile ilgilidir. Bu kılavuz, kamera işlevselliğini geri yüklemenize yardımcı olmak için hızlı kontroller, uygulamaya özgü düzeltmeler ve gelişmiş sorun giderme adımlarını ele almaktadır.
Adım 1: Fiziksel bir web kamerası gizlilik anahtarı veya kapağı olup olmadığını kontrol edin
Bazı Acer Chromebook modellerinde ve aksesuarlarında fiziksel bir gizlilik deklanşörü veya kamerayı devre dışı bırakan bir donanım anahtarı bulunur.
- Web kamerası anahtarı: Dizüstü bilgisayarınızın sol veya sağ tarafına ya da ekranın üstündeki çerçeveye bakın. Anahtarın Kapalı veya bloke olarak ayarlanmadığından emin olun.
- Gizlilik Panjuru: Ekranınızın üst çerçevesini kontrol edin ve fiziksel sürgünün lensi kapatmadığından emin olun.
- Merceği temizleyin: Kamera merceğini yumuşak, kuru bir bezle hafifçe temizleyerek kir veya leke tarafından engellenmediğinden emin olun.
Adım 2: Bilgisayarınızı yeniden başlatın Chromebook
Basit bir yeniden başlatma, geçici yazılım hatalarını çözebilir ve dahili donanımınızın tekrar düzgün bir şekilde iletişim kurmasını sağlayabilir.
- üzerine tıklayın. zaman ekranın sağ alt köşesinde.
- Tıklayınız Güç simgesiChromebook 'u kapatmak için.
- Birkaç saniye bekleyin, ardından Güç düğmesine basarak tekrar açın.
Adım 3: Uygulama ve Tarayıcı İzinlerini Kontrol Edin
Kamera bazı uygulamalarda çalışıyor ancak diğerlerinde veya belirli web sitelerinde çalışmıyorsa izinleriniz kapalı olabilir.
Uygulama izinlerini kontrol etmek için:
- üzerine tıklayın. zaman Chromebook ekranınızın sağ alt köşesinde.
- Tıklayınız⚙Ayarlar simgesine dokunarak Ayarlar menüsünü açın.
- Seçiniz Uygulamalar sol taraftaki menüden.
- Tıklayınız Uygulamalarınızı yönetin.
- Sorunu yaşayan uygulamayı seçin.
- Emin olun Kamera geçiş açık.
Chrome adresinde web sitesi izinlerini kontrol etmek için:
- Google Chrome tarayıcısını açın.
- Sağ üst köşedeki üç noktalı menüye tıklayın.
- Tıklayın Ayarlar.
- Tıklayınız Gizlilik ve güvenlik sol kenar çubuğunda.
- Tıklayın Site ayarları.
- İzinler bölümünün altında Kamera.
- Birden fazla kamera varsa açılır menüden doğru kamerayı seçin ve "Siteler kameranızı kullanmayı isteyebilir" seçeneğinin etkin olduğundan emin olun.
Adım 4: ChromeOS güncellemelerini kontrol edin
İşletim sisteminin eski bir sürümünü çalıştırmak donanım ve yazılım çakışmalarına neden olabilir.
ChromeOS'u güncellemek için:
- Sol kenar çubuğunda ChromeOS Hakkında.
- Tıklayın Güncellemeleri kontrol edin. Bir güncelleme mevcutsa, indirin ve yükleyin.
- Cihazınızı yeniden başlatın.
Adım 5: Donanım Sıfırlaması Gerçekleştirin
EC sıfırlaması olarak da bilinen donanım sıfırlaması, Chromebook'un dahili kamera bağlantısıyla ilgili sorunları giderebilir.
- Chromebook adresinizi kapatın.
- Tuşuna basın ve basılı tutun Yenile tuşuna basın ve Güç Düğme.
- Chromebook adresiniz açıldığında Yenile tuşunu bırakın.
Adım 6: Google Chrome Ayarlarını Sıfırlayın
Sorun tarayıcıya veya web sitelerine özgü ise, Chrome adresini sıfırlamak bozuk site verilerinin neden olduğu sorunları çözebilir.
- Google Chrome tarayıcısını açın.
- Tıklayınız ⋮ (üç noktalı menü) sağ üst köşede.
- Seçin Ayarlar.
- Kenar çubuğundan şunları seçin Ayarları sıfırla.
- Tıklayın Ayarları orijinal varsayılanlarına geri yükleme.
- Tıklayarak onaylayın Ayarları sıfırla.
Adım 7: Güç Yıkama (Fabrika Ayarlarına Sıfırlama) Chromebook
Yukarıdaki adımlardan hiçbiri sorunu çözmezse, son çare olarak fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız gerekebilir.
Yerel veriler silineceğinden, kişisel dosyalarınızı ve belgelerinizi Google Drive'a yedeklediğinizden emin olun.
Chromebook adresinizi Güçle Yıkamak İçin :
- Aşağı kaydırın ve tıklayın Gelişmiş sol kenar çubuğunda.
- Tıklayın Ayarları sıfırla.
- Powerwash bölümünü bulun ve tıklayın Yeniden Başlat.
- Sıfırlamayı tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
Hala yardıma ihtiyacınız var mı?
Bu adımları tamamladıktan sonra kamera hala çalışmıyorsa, fiziksel bir donanım sorunu olabilir. Bu durumda, lütfen iletişime geçin Acer Destek daha fazla yardım almak veya onarım seçeneklerini görüşmek için.