Acer Chromebook Artı cihazlarda aşağıdaki gibi yerleşik yapay zeka araçları bulunur Yazmama yardım et, Okumama yardım etve İkizler. Bu araçlar metin oluşturmanıza ve düzeltmenize, içeriği özetlemenize, görüntüleri düzenlemenize, dilleri çevirmenize ve ChromeOS ve desteklenen uygulamalardaki deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olur.
Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik hatalı veya eksik olabilir. Özellikle önemli veya hassas bilgiler için yanıtları kullanmadan önce her zaman gözden geçirin.
Gereksinimler
Bu özellikleri kullanmadan önce, cihazınızın aşağıdaki kriterleri karşıladığından emin olun:
- Donanım: Bir Acer Chromebook Plus modeli olmalıdır.
- Şebeke: Aktif internet bağlantısı.
- Hesap: Bir Google hesabında oturum açtım.
- Yazılım: ChromeOS Sürüm 144 veya daha yeni bir sürüme güncellenmelidir.
- Abonelikler: Bazı gelişmiş özellikler, ilk deneme süresinden sonra Google One AI Premium planı gerektirir.
Acer adresinizde Yapay Zeka Nasıl Kurulur? Chromebook
Adım 1: Yapay Zeka İnovasyonlarını Etkinleştirin
Özellikler görünmüyorsa, ayarlarınızdan bunları etkinleştirebilirsiniz:
- Tıklayınız Zaman sağ alt köşede.
- Seçiniz Ayarlar simgesi.
- Tıklayın Yapay Zeka İnovasyonları veya Arama ve Asistan sol kenar çubuğunda.
- Geçiş yap Yazmama yardım et ve Okumama yardım et.
Adım 2: 12 Aylık AI Avantajınızı Talep Edin
Çoğu Acer Chromebook Plus modeli, 12 aylık Google One AI Premium planını ücretsiz olarak içerir:
- Açın Keşfedin uygulamasını uygulama başlatıcınızdan seçin.
- üzerine tıklayın. Avantajlar sekmesi.
- " için teklifi bulun12 aylık Gemini Advanced" ve tıklayın Kurtarmak.
Yazmama Yardım Et Nasıl Kullanılır
Doğrudan desteklenen metin alanları içinde hızlı bir şekilde metin oluşturmak, yeniden yazmak veya düzeltmek için yazmama yardım et özelliğini kullanabilirsiniz.
- Bir metin alanının içine sağ tıklayın
- Seçiniz Yazmama yardım et.
- Bir istem girin veya aşağıdaki gibi bir seçenek belirleyin Yazmak, Yeniden Yazveya Tonu ayarlayın
- Sonucu gözden geçirin ve Ekleme uygulamak için.
Örnek: Bir e-postadaki metni vurgulayın ve sağ tıklayın, ardından Yazmama yardım et'yi seçin ve mesajı daha profesyonel bir şekilde taslak haline getirmek veya yeniden yazmak için bir seçenek belirleyin.
Okumama Yardım Et Nasıl Kullanılır
Karmaşık veya uzun makalelerin veya PDF'lerin ana noktalarını hızlı bir şekilde özetlemek için okumama yardım et özelliğini kullanabilirsiniz.
- Belgeyi veya web sayfasını Chrome adresinde açın.
- Web sayfasında herhangi bir yere sağ tıklayın veya belirli bir metni vurgulayın.
- Seçiniz Okumama yardım et.
- Yan panelde oluşturulan kilit noktaları gözden geçirin.
- Açıklamaya yönelik takip soruları sormak için sohbet kutusuna yazın.
Örnek: Uzun bir makaleyi açın ve temel kavramların hızlı, madde işaretli bir listesini oluşturmak için Özetleme'yi kullanın.
Gemini Yapay Zeka Asistanı Nasıl Kullanılır
Gemini'yi soruları yanıtlamak, içerik oluşturmak ve bilgileri özetlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, uygulamalar arasındaki görevlere yardımcı olarak günlük aktiviteleri daha verimli bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olabilir.
- Başlatıcı'yı açın veya Hızlı Ekleme (AI) tuşu eğer modelinizde varsa.
- Seçiniz İkizler.
- Bir soru veya talep girin
- Yanıtı gerektiği gibi gözden geçirin ve düzeltin
Örnek: Gemini'den yaklaşan uçuş onayınızı bulmasını ve takviminize eklemenize yardımcı olmasını isteyin.
Yapay Zeka Görüntü ve Yaratıcılık Araçları Nasıl Kullanılır?
Yapay zeka görüntü ve yaratıcılık araçlarını kullanarak hızlıca duvar kağıtları tasarlayabilir ve fotoğraflarınızı saniyeler içinde dönüştürebilirsiniz.
Yapay Zeka ile Duvar Kağıdı veya Arka Plan Oluşturun
Yapay zeka tarafından oluşturulan özel görselleri kullanarak masaüstünüzü kişiselleştirebilirsiniz.
- Masaüstünüzde boş bir alana sağ tıklayın.
- Seçiniz Duvar kağıdını ve stili ayarlayın.
- Tıklayın Duvar Kağıdı.
- Seçiniz Yapay zeka ile yaratın.
- Bir tema seçin veya özel bir istem yazın.
- Tıklayın Oluştur ve uygulamak için oluşturulan görüntüyü seçin.
Fotoğrafları Düzenlemek için Magic Editor veya Magic Eraser Kullanın
Chromebook Plus, görüntüleri kolayca geliştirmek için gelişmiş fotoğraf düzenleme araçları sağlar.
- Açın Google Fotoğraflar uygulamasını uygulama başlatıcınızdan seçin.
- Düzenlemek istediğiniz görüntüyü seçin.
- Tıklayın Düzenle ekranın üst veya alt kısmında.
- Seçin Sihirli Editör veya Sihirli Silgi.
- Silmek istediğiniz nesneleri daire içine alın veya dokunun ya da Sihirli Editör öğeleri taşımak için.
- Tıklayın Kaydet veya Kopya olarak kaydet değişiklikleri uygulamak için.
Örnek: kullanarak bir fotoğrafın arka planındaki foto bombardıman uçaklarını kaldırın Sihirli Silgi istenmeyen kişiyi daire içine almak ve silmek için.
Quick Insert ve Generative Media Nasıl Kullanılır?
Yazma desteğine, emojilere, GIF'lere ve yapay zeka araçlarına erişin.
- Tuşuna basın Hızlı Ekleme tuşuna veya Başlatıcı + F modelinizde yoksa aynı anda tuşlarını kullanın.
- Seçiniz YAPAY ZEKA nesil seçenek.
- Doğrudan metin veya resim oluşturmak ve eklemek için isteminizi yazın.
Örnek: Bir sohbet mesajında ilgili bir GIF arayın ve ekleyin.
Yapay Zeka Destekli Görüntülü Görüşmeler Nasıl Kullanılır?
Google Meet, Zoom veya Microsoft Teams gibi platformlarda profesyonel görünmek ve ses çıkarmak için yapay zekayı kullanın.
- Video konferans uygulamanızı açın.
- Videonuza veya efektlerinize gidin ayarlar.
- Geçiş yap Stüdyo Aydınlatması, Portre Bulanıklığıveya Gürültü Engelleme arka planı veya sesi ayarlamak için.
Örnek: Etkinleştir Portre Bulanıklığı Bir toplantı sırasında dağınık bir arka planı gizlemek için.
İpuçları & Sorun Giderme
Chromebook adresinizdeki AI özelliklerine erişmekte sorun yaşıyorsanız:
- Güncellemeleri kontrol edin: Şu adrese gidin Ayarlar > ChromeOS Hakkında > Güncellemeleri kontrol et.
- Chromebook adresinizi yeniden başlatın.
- Ana Google Hesabınızda oturum açtığınızı onaylayın.
- Cihazınızın desteklenen bir Chromebook Plus modeli olduğunu doğrulayın.
- Yöneticinizin Google Admin konsolu üzerinden AI özelliklerini etkinleştirip etkinleştirmediğini kontrol edin.