Yeni Acer monitörüm açılmadığında ne yapmalıyım?
Yeni monitörünüz ilk kurulum sırasında açılmazsa, sorun genellikle bir donanım arızasından ziyade basit bir güç veya bağlantı sorunundan kaynaklanır. Çoğu açılış sorunu, güç kaynağının doğrulanması, güç kablosunun yeniden takılması veya temel bir güç sıfırlaması yapılması gibi temel sorun giderme işlemleriyle yalnızca birkaç dakika içinde çözülebilir.
Bu kontroller, monitörünüzün güç alıp almadığını doğrulamaya ve gerekli tüm bağlantıların güvenli ve düzgün çalıştığından emin olmaya yardımcı olacaktır. Birçok kullanıcı güç kablosunu yeniden takarak, farklı bir priz deneyerek veya hızlı bir güç sıfırlaması yaparak sorunu çözebilir.
Yeni monitörünüzün arızalı olduğunu varsaymadan veya iade etmeden önce, aşağıdaki sorun giderme adımlarını izleyin.
Adım 1: Güç bağlantısını doğrulayın
- Güç kablosunun monitörünüzün arkasına sıkıca bağlı olduğundan emin olun.
- Güç kablosunun diğer ucunu doğrudan çalışan bir duvar prizine takın.
- Sorun giderme sırasında güç şeritleri, aşırı gerilim koruyucuları veya uzatma kabloları kullanmaktan kaçının.
- Monitörünüz harici bir güç adaptörü kullanıyorsa, adaptörün hem monitörünüze hem de duvar prizine güvenli bir şekilde bağlandığını ve adaptör üzerindeki gösterge ışığının (varsa) yandığını doğrulayın.
Adım 2: Monitörün güç düğmesini kontrol edin
- Bulmak Güç düğmesini ekranın arkasına, alt kenarına veya yanına yerleştirin.
- Tuşuna basın ve basılı tutun Güç düğmesine 2-3 saniye boyunca basın. Bazı monitörlerin açılması için hızlı bir dokunuştan biraz daha uzun bir basış gerekir.
- Aşağıdaki gibi herhangi bir güç belirtisi arayın:
- Bir güç LED'i yanıyor veya renk değiştiriyor.
- Ekran kısa süreliğine aydınlanıyor.
- "Sinyal Yok" gibi bir ekran mesajı.
Adım 3: Elektrik prizinin çalıştığını onaylayın
- Monitörünüzün fişini çekin ve elektrik prizini telefon şarj cihazı veya lamba gibi başka bir cihazla test edin.
- Diğer cihaz çalışmazsa, farklı bir duvar prizi deneyin.
- Monitörünüzü tekrar fişe takın ve tekrar açmayı deneyin.
Adım 4: Güç kablosunu çıkarın ve yeniden bağlayın
- Güç kablosunu duvar prizinden ve bilgisayardan çıkarın.
- 10-15 saniye bekleyin.
- Kabloyu her iki ucundan sıkıca yeniden bağlayın.
- Monitörünüzü tekrar açmayı deneyin.
Adım 5: Güç belirtilerini kontrol edin
Ekran siyah kalsa bile, yakından bakın:
- Açılan veya yanıp sönen bir güç LED'i.
- Arka ışıkta kısa bir parlama.
- "Sinyal Yok" veya "Kabloyu Kontrol Et" gibi bir ekran mesajı.
Bunlardan herhangi birini görüyorsanız, monitörünüz güç alıyor ve muhtemelen çalışıyor demektir.
Adım 6: Farklı bir güç kablosu veya adaptörle test edin (varsa)
Uyumlu başka bir güç kablosu veya adaptöre erişiminiz varsa:
- Monitörünüzle birlikte gelen orijinali ile değiştirin.
- Fişi takın ve monitörünüzü tekrar açmayı deneyin.
Yalnızca orijinal adaptörün üzerinde yazılı voltaj ve amper değerleriyle eşleşen bir yedek güç adaptörü kullanın.
Adım 7: Gücü sıfırlamayı deneyin
- Monitörünüzün fişini duvar prizinden çekin.
- Monitörünüzün Güç düğmesini 15-30 saniye boyunca basılı tutun.
- Monitörünüzü tekrar duvar prizine takın.
- Tekrar açmayı deneyin.
Monitör yine de açılmazsa
Yukarıdaki tüm adımları tamamladıktan sonra monitörünüzde ışık, mesaj ve güç belirtisi yoksa, aşağıdakilerle iletişime geçmelisiniz Acer Teknik Destek Ek sorun giderme veya garanti hizmeti için.