Telefonumu bilgisayarıma nasıl bağlarım?
Bir Android telefonunuz varsa, telefonu PC'ye bağlama işlevi arama yapmanıza, fotoğraf almanıza, metin mesajlarını görüp almanıza ve bildirimleri doğrudan bilgisayarınızda yönetmenize olanak tanır. Bu işlem, tüm Windows 11 PC'lerde önceden yüklenmiş olarak gelen Phone Link uygulamasını kurmayı, Link to Windows'u Android telefonunuza yüklemeyi ve ikisini birbirine bağlamayı içerir. Android telefonunuzu PC'nize nasıl bağlayacağınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin.
Gereksinimler:
- Bluetooth'lu bir Windows 11 PC
- Android 7 veya sonraki bir işletim sistemine sahip bir Android telefon
- Telefonunuzu ve Bluetooth'u Açık ve PC'nizin Bluetooth kapsama alanı içinde tutun
1. Adım: Bilgisayarınızda Phone Link uygulamasını açın ve kurun
- Başlat ⊞ üzerine tıklayın ve Ayarlar ⚙ öğesini seçin veya Ayarlar'ı hızlı bir şekilde açmak için Windows + I'yi kullanın.
- Bluetooth ve cihazlar'a tıklayın ve Phone Link uygulamasını açmak için Telefonunuz'u seçin.
- Başlayın'a tıklayın, kullanmak istediğiniz Microsoft hesabını onaylayın ve Devam'ı seçin.
2. Adım: Android Telefonunuzda Link to Windows uygulamasını açın ve kurun
- Google Play'i açın ve henüz yüklü değilse Link to Windows uygulamasını indirin. Yüklüyse uygulamayı açın ve istenirse Güncelle'ye basın.
- Telefonunuzu ve PC'nizi bağlayın'a dokunun.
- Bilgisayarınızda, Windows uygulamasının bağlantım hazır yazan açılır kutuyu işaretleyin ve ardından QR koduyla Eşleştir düğmesini tıklayın.
- Telefonunuzda Devam'a dokunun ve fotoğraf çekme ve video kaydetme izni verin.
3. Adım: QR kodunu tarayın ve telefonunuzu PC'nize bağlayın
- QR kodunu telefonunuzla tarayın.
- Cihazların eşleştirildiğini belirten mesajda Devam'ı tıklayın.
- Uygulamanın istediği ilgili izinleri verin. Arka plan yenilemeyi reddetmeyi veya buna izin vermeyi seçebilirsiniz.
- Bilgisayarınızda Devam'ı ve ardından Başlayın'ı tıklayın.