Chrome OS Geliştirici Modu, Chrome OS üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Geliştirici modunda, Chrome OS gelişmiş ayarlarını görebilir, Google Play Store dışındaki kaynaklardan uygulamalar yükleyebilir veya işletim sistemini tamamen değiştirebilirsiniz. Geliştirici modu, işletim sisteminin tüm yerleşik güvenlik özelliklerini devre dışı bırakır, bu nedenle geliştirici moduna yalnızca, bunu gerektiren belirli bir görevi gerçekleştiriyorsanız girmelisiniz.
Geliştirici moduna girmeden önce tüm verilerinizi yedeklemelisiniz çünkü Chromebook'unuz bir geliştirici modundan çıktığınızda fabrika ayarlarına sıfırlayın. Aşağıdaki bu adımlar, Geliştirici Modunu nasıl açacağınızı ve nasıl kapatacağınızı gösterecektir.
Chromebook'ta Geliştirici Modu Nasıl Etkinleştirilir
- Chromebook'unuzu yeniden başlatın.
- Başlarken Esc, Yenile ve Güç Düğmesini basılı tutun.
- “ Chrome OS eksik veya hasarlı ” mesajını gördüğünüzde Ctrl + D tuşlarına aynı anda basın. Lütfen USB çubuğunu takın”.
- İşletim sistemi doğrulaması açıldığında Enter'a basın.
- Chromebook'unuz yeniden başlatılacak ve geliştirici moduna girecek
- İşletim sistemi doğrulamasının kapalı olduğunu söyleyen bir ekran açılacaktır. Geliştirici moduna girmek için Ctrl + D tuşlarına basın.
Geliştirici Modu Chromebook Nasıl Devre Dışı Bırakılır
Geliştirici modunu devre dışı bırakmak Chromebook'unuzdaki tüm verileri siler, bu nedenle her şeyi yedeklediğinizden emin olun.
- Chromebook'unuzu yeniden başlatın.
- " İşletim sistemi doğrulaması kapalı" mesajı göründüğünde, boşluk tuşuna basın.
- Bu, Chromebook'unuzdaki tüm verileri silerek fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini tetikler.