İyi bir kulaklık, oyun deneyiminizi bir sonraki düzeye taşıyarak sizi oyunun içine çeker, ancak onu bilgisayarınıza düzgün şekilde bağlamak bazen zor olabilir. Bu makale, kulaklığınızı nasıl kuracağınızı ve düzgün şekilde nasıl çalıştıracağınızı ve oyun mikrofonunuzu kullanmak için gerçekten doğru şekilde bağlandığından emin olmayı ele alacaktır.
Oyun kulaklığınızı bağlama ve test etme
Adım 1: Kulaklığınızın kullandığı konektör türünü aşağıdaki listeden belirleyin ve bilgisayarınızdaki doğru bağlantı noktasına bağlayın.
- 3,5 mm: Çoğu kulaklıkta, bilgisayarınızdaki doğru bağlantı noktalarına takılması gereken ayrı 3,5 mm konektörler bulunur. Bunlar genellikle bir 'Y' konektörüne, ses girişiniz (mikrofon) için bir fiş ve ses çıkışınız için bir fişe sahiptir. Bunların ikisini de PC'nize bağlayın ve doğru jaklara bağlı olduklarından emin olun.
- USB: Bazı kulaklıklar bir USB kablosuyla bağlanır. Bunu uygun bir USB bağlantı noktasına takmanız yeterlidir; bilgisayarınız, kulaklıklarınız için gerekli tüm sürücüleri otomatik olarak algılamalı ve yüklemelidir.
2. Adım: Kulaklığınızın ses sinyali alıp almadığını test edin.
- Başlat ⊞ üzerine tıklayın ve Ayarlar ⚙ öğesini seçin.
- Sistem'e tıklayın.
- Sağ taraftaki Ses sayfasını tıklayın.
- Çıktı bölümünün altında, Sesin nerede çalınacağını seçin ayarını tıklayın.
- Kullanmak istediğiniz kulaklığı seçin.
- Kulaklığın sesini ayarlayın.
3. Adım: Mikrofonunuzu test edin
- Başlat ⊞ üzerine tıklayın ve Ayarlar ⚙ öğesini seçin.
- Sistem'e tıklayın.
- Sağ taraftaki Ses sayfasını tıklayın.
- Ses sayfasında Giriş ayarlarını bulun.
- Mikrofonunuzun bu bölümde listelendiğini görmeli, adının yanındaki oka tıklamalı ve ardından Testi başlat ve mikrofonunuza normal ses seviyesinde konuşmalısınız.
- Mavi kaydırma çubuğu ile gösterilen mikrofon giriş hacmini görmelisiniz.
- Ses düzeyiniz çok düşükse, giriş ses düzeyi çubuğunu manuel olarak daha yükseğe kaydırabilirsiniz.