Acer Chromebook LTE modellerinde, LTE mobil verilerini birçok ulusal cep telefonu operatörü aracılığıyla kullanmanıza olanak tanıyan bir nano SIM yuvası bulunur. ¹ Cihazınızda LTE'yi kullanmak için bir hücre taşıyıcısıyla servis kurmanız gerekecektir. Size Chromebook'unuza takmanız için bir SIM kart veya LTE hizmetini kullanmak üzere bir eSIM profilini yapılandırmak için kullanabileceğiniz bir QR kodu sağlarlar. SIM kartınızı takmak ve LTE bağlantınızı kurmak için aşağıdaki talimatları kullanın. Hizmetlerini yapılandıran özel talimatlar için hücresel sağlayıcınızın web sitesini de kontrol etmek isteyebilirsiniz.
Adım 1: Hücresel operatörünüzle LTE hizmetini kurun.
Desteklenen bir hücresel operatörle mobil LTE hizmetini kurmanız gerekecek. Operatörünüz size bir SIM kart veya elektronik SIM (eSIM) kullanarak LTE'nizi kurmanız için gerekli bilgileri sağlayacaktır.
Adım 2: LTE SIM kartınızı takın veya bir eSIM profili ayarlayın.
SIM kart nasıl takılır
- Tüm Chromebook modelleri SIM kart takmanıza izin vermez. Modelinizin SIM takmayı ve LTE hizmetini kullanmayı desteklediğinden emin olun.
- SIM tepsisini çıkarmak için SIM tepsisi çıkarma aracını kullanın. Çıkarma aracını kaybederseniz küçük bir ataş kullanabilirsiniz.
- SIM kartı SIM tepsisine yerleştirin. SIM kart, SIM tepsisine yalnızca tek yönlü yerleştirilebilir.
- Sağdaki resimde gösterildiği gibi SIM kartı tekrar SIM yuvasına takın. Hücresel şebekenin yeni SIM kartı tanıması birkaç dakika sürebilir. Ağ, bilgisayar ve SIM kartla senkronize olurken, ağ birkaç kez bağlanabilir ve bağlantısı kesilebilir.
- Cep telefonu şirketinin, SIM kartı dizüstü bilgisayarın alt kısmındaki IMEI numarasıyla ilişkilendirmesi gerekebilir.
eSIM nasıl kurulur
- Sağ alttaki saati seçin, ardından Ayarlar ⚙ öğesini seçin.
- Ağ'a tıklayın, ardından Mobil veri'yi seçin.
- eSIM menüsünde ağ ekle simgesini seçin.
- QR kodunu taramak ve hücresel sağlayıcınızdan gelen kodu taramak için Kamerayı kullan'a tıklayın. Aktivasyon kodu otomatik olarak yüklenmelidir. Yüklenmezse, QR kodunu tekrar taramayı veya manuel olarak girmeyi deneyin.
- İleri'yi seçin ve eSIM profilinin yüklenmesini bekleyin, ardından Bitti'yi tıklayın.
3. Adım: LTE mobil ağınıza bağlanın
SIM veya eSIM kurulumunuzu etkinleştirdikten ve mobil verileri etkinleştirdikten sonra, ağa bağlanmanız gerekecektir.
- Sağ alttaki saati seçin, ardından Ayarlar ⚙ öğesini seçin.
- Ağ üzerine tıklayın.
- Bağlanmak istediğiniz eSIM veya SIM ağını seçin.
- Birkaç dakika bekleyin, Chromebook'unuz otomatik olarak bağlanacaktır.
LTE'nizi kurarken sorun yaşıyorsanız nasıl yardım alabilirsiniz?
LTE hizmetinizi kurarken sorun yaşıyorsanız, yardımcı olup olmadıklarını görmek için aşağıdaki sorun giderme adımlarını denemelisiniz. Sorunlarınızı çözmezlerse, cep telefonu sağlayıcınızla iletişime geçmelisiniz.
- Chromebook'unuzu yeniden başlatın.
- Mobil verilerin Açık olduğundan emin olun.
- SIM kartınızı kaldırın ve yeniden yükleyin.
- Mobil ağınızın etkinleştirildiğinden emin olun .
- Özel kurulum talimatları için cep telefonu sağlayıcınızın destek web sitesine bakın.
¹ Tüm hücresel operatörlerle uyumlu değildir.