Co mogę zrobić, jeśli mój notebook Acer nie chce się włączyć?
W poniższych krokach rozwiązywania problemów można znaleźć rozwiązania problemów, które mogą powodować, że urządzenie Acer nie włącza się. Jeśli po rozwiązaniu problemów nadal występują, może to oznaczać awarię sprzętu, która wymaga naprawy.
Produkt Acer może nie włączyć się z jednego z powodów wymienionych poniżej.
- Nagromadzenie ładunków elektrostatycznych.
- Awaria zasilacza sieciowego lub przewodu zasilającego.
- Niewystarczający poziom naładowania akumulatora.
- Wewnętrzna bateria produktu została nadmiernie rozładowana.
- Problem sprzętowy z produktem, który wymaga naprawy.
Poniższe sugestie dotyczące rozwiązywania problemów mogą pomóc w rozwiązaniu problemów z zasilaniem.
- Upewnij się, że przewód zasilający i/lub zasilacz sieciowy są podłączone do komputera oraz że połączenie jest solidne i nie jest luźne.
- Sprawdź, czy przewód zasilający jest całkowicie podłączony do zasilacza sieciowego.
- Spróbuj użyć innego gniazdka elektrycznego lub przetestuj używane gniazdko podłączając do niego inne urządzenie.
- Jeśli przewód zasilający lub zasilacz sieciowy jest podłączony do urządzenia przeciwprzepięciowego, należy sprawdzić, czy urządzenie przeciwprzepięciowe jest włączone.
- Zresetuj baterię wewnętrzną.
- Spróbuj zresetować zasilanie. Ten proces działa tylko w systemach z wymiennymi bateriami.
Jeśli problem nadal występuje, prosimy o kontakt z działem pomocy technicznej Acer w celu uzyskania dalszej pomocy.