Czy mogę zmienić hasło Wi-Fi routera Acer Connect Vero W6m?
Hasła do sieci bezprzewodowej WLAN są niezbędne do zabezpieczenia sieci domowej. Zapobiegają nieautoryzowanemu dostępowi do sieci, chronią dane przed hakerami i zapobiegają kradzieży przepustowości.
Nie tylko należy zastąpić domyślne hasło Wi-Fi nowym, unikalnym hasłem przy pierwszym logowaniu do panelu Acer Connect Vero W6m, ale również należy zmienić hasło Wi-Fi w przypadku jego naruszenia.
Aby zmienić hasło Wi-Fi routera Acer Connect Vero W6m, wykonaj poniższe czynności.
Jak zmienić hasło Wi-Fi routera Acer Connect Vero W6m
- Podłącz kabel LAN do dowolnego portu LAN Acer Connect Vero W6m. Zobacz poniższy obraz jako odniesienie.
- Otwórz przeglądarkę internetową na swoim komputerze i wpisz jedno z poniższych poleceń w pasku wyszukiwania przeglądarki:
- http://acerconnect.com
- 192.168.76.1
- Wpisz swoje hasło w polu Wprowadź hasło. Kiedy logujesz się po raz pierwszy, musisz użyć domyślnego hasła administratora, które znajdziesz na naklejce na spodzie urządzenia. Zobacz artykuł Lokalizacja domyślnego hasła administratora w urządzeniu Acer Connect Vero W6m.
- Kliknij na przycisk Zaloguj się.
- W menu po lewej stronie kliknij na zakładkę Wi-Fi.
- W podmenu WiFi kliknij na Ustawienia podstawowe.
- Idź do Hasło Wi-Fi, wyczyść pole i wprowadź nowe, unikalne hasło.
- Możesz teraz opuścić menu lub zamknąć panel. Dzięki temu nowe hasło zostanie zapisane.
Zapomniałem hasła Wi-Fi do mojego routera Acer Connect Vero W6m. Gdzie mogę je znaleźć?
Domyślne hasło Wi-Fi znajdziesz na naklejce znajdującej się na spodzie routera. Zapoznaj się z artkułem Lokalizacja domyślnego hasła Wi-Fi w urządzeniu Acer Connect Vero W6m - Społeczność Acer.
Jeśli jednak zmieniłeś hasło Wi-Fi po pierwszym zalogowaniu się do panelu Acer Connect Vero W6m, zgodnie z zaleceniem firmy Acer, możesz w pewnym momencie zapomnieć o zmienionym haśle Wi-Fi.
Jeśli zapomniałeś hasła Wi-Fi routera Acer Connect Vero W6m, możesz je sprawdzić w panelu Acer Connect Vero. Wykonaj poniższe kroki, aby odzyskać hasło Wi-Fi routera Acer Connect Vero W6m.
Jak odzyskać/wyświetlić hasło Wi-Fi routera Acer Connect Vero W6m
- Wykonaj kroki 1-6 zgodnie z instrukcjami powyżej.
- Następnie przewiń do sekcji Hasło Wi-Fi.
- Po prawej stronie pola hasła WiFi kliknij ikonę Oka.
Hasło do sieci WiFi będzie teraz widoczne.