Poniżej znajduje się lista często zadawanych pytań dotyczących Międzynarodowej Gwarancji Podróżnej Acer. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z działem pomocy technicznej Acer w swoim regionie.
W pobliżu nie ma centrum serwisowego ITW. Co powinienem zrobić?
Prosimy o kontakt z najbliższym centrum serwisowym Acer w celu uzyskania odpowiednich informacji kontaktowych ITW.
Moja lokalna gwarancja wygasła. Czy ITW może być wykorzystany do lokalnego serwisu?
Serwis ITW jest oferowany w celu maksymalizacji wygody podczas podróży zagranicznych klientów. Nie zastępuje on ani nie może być wymieniony z lokalną gwarancją. Jeśli lokalna gwarancja wygasła, użytkownik będzie musiał uiścić lokalne opłaty za naprawę.
Mój notebook ma fabrycznie załadowany pakiet Microsoft® Office w języku angielskim. Czy mogę zmienić wersję językową na inną? (Tylko dla krajów z preinstalowanym pakietem Office).
Ze względu na politykę licencyjną firmy Microsoft, ITW nie obsługuje zmian językowych. Oprogramowanie w preferowanym języku należy zakupić oddzielnie.
Mój notebook został zakupiony w innym kraju niż ten, w którym mieszkam. Czy mogę skorzystać z ITW, aby naprawić mojego notebooka w moim kraju?
Nie, tylko osoby podróżujące w dobrej wierze, które są w posiadaniu kopii oryginalnej faktury sprzedaży notebooka, mogą wnosić roszczenia na podstawie Acer ITW. Definicja "podróżującego w dobrej wierze" zgodnie z Acer ITW to osoba czasowo przebywająca poza zasięgiem terytorialnym lokalnej gwarancji obejmującej dany notebook, bez zamiaru ustanowienia stałego miejsca zamieszkania. W przeciwnym razie notebook będzie miał tylko lokalną gwarancję z miejsca zakupu; będziesz musiał zapłacić za wszelkie naprawy wykonane poza krajem zakupu.