Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

Acer Aspire E5-411-C1Y4 RAM Upgrade Clarification

Hi!

 

Just want to upgrade my Aspire E5-411 RAM from 2gb to 8gb.

Can I use any brand of rams? Like kingstone, etc. Or there is a specific brand for Acer to be compatible?

 

Looking forward for response. Thanks!

FAQ & Answers

  • Lucas2014Lucas2014 Posts: 541ACE Pioneer

    According to this site https://www.mrmemory.co.uk/memory-ram-upgrades/acer/aspire-notebook/e5-411

     

    These are the Ram memory settings of your notebook, if you want to use kingston should check out the Ram memory configurations to fit with the device, ideal and use two memories like for there is no loss of performance. If you want to use the same Ram of your notebook, use the Speccy (Piriform) for this data . (Used Google Translator )

  • laurent_14laurent_14 Posts: 6,765ACE Pathfinder

    Hi japun,

     

    To complete the information:

    Your laptop supports up to 8Gb - DDR3L - 1600MHz (1x8Gb).

     

    1. Here are the original memory modules of 8Gb:

    Spoiler
    KN.8GB07.022SO-DIMM.DDR3L.1600.8GB (Kingston)
    KN.8GB0B.019SO-DIMM.DDR3L.1600.8GB (Samsung)
    KN.8GB0B.030SO-DIMM.DDR3L.1600.8GB (Samsung)

    2. Compatible memory modules:

  • japunjapun Posts: 3Member

    Hi Lucas,

     

    Thank you so much for dropping a helpful comment.

    I will have a check to that app soon.

  • japunjapun Posts: 3Member

    Hi Laurent,

     

    Thank you so much for that helpful response.

     

    I am concerned also about the "mhz" thingy of my unit's default ram. It is 1333mhz, will that 1600mhz fit?

    And yeah I've disassembled once my unit to check the ram slot and it has only one (which is so dissapointing). So it will fit an 8gb ram, thanks for this info.

  • Lucas2014Lucas2014 Posts: 541ACE Pioneer

    support yes

  • Jay21Jay21 Posts: 2Member New User
    Hi, I just wanted to ask about my Acer E5-411 C8MA about the memory in the task manager, it says that "Slots used: 1of 2". Does that mean that I have 2 ram slots? 
Sign In or Register to comment.

Who's Online213

Acer-Harvey
Acer-Harvey
Acer-Karp
Acer-Karp
Atefovic
Atefovic
Brodie2002
Brodie2002
CMOSSUK
CMOSSUK
Dead_Bang
Dead_Bang
EduardoSCosta
EduardoSCosta
edwinvelasquez
edwinvelasquez
egydiocoelho
egydiocoelho
fEDY
fEDY
INEEDOFHELP
INEEDOFHELP
IronFly
IronFly
Jack22
Jack22
jojo320
jojo320
kasandre
kasandre
Kno63
Kno63
LuizLD
LuizLD
marcosdacasa
marcosdacasa
MechDragon
MechDragon
Mikhaelaraujo
Mikhaelaraujo
monarch684
monarch684
N7SC0RCH
N7SC0RCH
NadirS
NadirS
ralppp
ralppp
ven98
ven98
+188 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Announcements

Acer Community is now available in French! We are delighted to announce the addition of French to the list of supported languages in order to reach more users and expand on our mission to break the barriers between people and technology. You can access the French community from the drop down language menu located next to your username on the top right corner.


Participez aux discussions !

New Here?

Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

2019
Predator Join the forum discussions on our
Predator line of products.
Find out about the Acer ACE program.