Examples: Monday, today, last week, Mar 26, 3/26/04

Acer Nitro 5 - Hard drive not working?

Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
I have recently purchased an Acer Nitro 5 laptop with a 256gb ssd and a 2tb hdd. Only the ssd is showing. I can search the computer all day and only one location even reminds me it exists on there somewhere. I can't see it in disk management so I can't try to format it. Is there any other way to make it work? I've only had this for 2 weeks and its really starting to bother me that I can't figure this out

Best Answer

  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181 Trailblazer
    Accepted Answer
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
«13

FAQ & Answers

  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    What is the exact model of your notebook? Example an515-51-7kz! Is hd identified in the bios information section?
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    Its an AN-515-53-52FA . 
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    Have you checked that hd is recognized in the bios information section?
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    How do i run bios to see? On startup? I had a friend trying to figure it out last night and he says it only registers in one location on the whole computer but he's asleep so i cant ask him.  
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    As soon as you turn on the notebook or restart, press the f2! You should see something like this:

    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    He answered me finally and said yes, it shows in bios
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    OK! Go to CORTANA and type disk manager! Send me a photo!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    It refuses to show in disk management though
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    OK! right click on the start menu and select the powershell program as administrator. Then enter these commands, giving enter on each: diskpart, list disk! You'll see the two hard drives and then send me a photo so I can see!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    Not sure how to make it show here
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    okay, this is only showing one drive too 
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    OK! Now I want to see this after typing just the diskpart, list disk:

    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    I would like to see a photo of the bios information section and the IRST program!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    just tell me how to get there and I will
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    Here's bios I think
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    How do I pull up the IRST?
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    edited March 12
    Hello! I checked your model, and it came with just the 1tb hd, see: https://www.acer.com/datasheets/2018/4876/AN515-53/NH.Q3ZAA.001.html
    Now, to enter the BIOS, turn off the notebook! Press the power button to turn on the notebook and immediately press the f2 key to enter the BIOS! It has to be fast, that is, you have to press f2 before the acer logo! Then hit a picture with a cell phone and send it here.
    About the irst program, go on start, intel and hit a photo of that program!

    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    Not seeing "intel" under start at all. I'm about to restart and get bios for you
  • Zombiesrppl2Zombiesrppl2 Posts: 22Member New User
    edited March 15
    okay I restarted but it gave me no option to enter anything unless I've overlooked it. This is what it gave me. 

    [Serial Number was shown in the image posted by user. Hence, edited the image. Acer - David]
  • egydiocoelhoegydiocoelho Posts: 12,181ACE Trailblazer
    Do not tamper with the settings of this program, so you do not leave the hard drive as a volume!
    Oi! Eu não sou sou a cortana! Mas estou aqui para ajudar! Hi! I'm not the cortana! But I'm here to help!
    Se você gostou da minha resposta, marque como solução clicando em promover! If you liked my answer, mark it as a solution by clicking on Promote!
    Aceite somente a resposta que ajudou a solucionar o seu problema! Please accept only the response that helped to solve your problem!
    Detection tool
     

    ProductKey
    Para usuários da comunidade inglesa, espanhola, francesa e alemã, usarei o google tradutor! :)
    For users of the English, Spanish, French and German community, I will be using google translator! :) 
«13
Sign In or Register to comment.

Who's Online137

Acer-David
Acer-David
anyarat1981
anyarat1981
asqwda
asqwda
LucasEmidio
LucasEmidio
MarcoSOMU
MarcoSOMU
MDB2019
MDB2019
Prodan
Prodan
rjp1050
rjp1050
+129 Guests

Join in, share your experience!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Announcements

Acer Community is now available in French! We are delighted to announce the addition of French to the list of supported languages in order to reach more users and expand on our mission to break the barriers between people and technology. You can access the French community from the drop down language menu located next to your username on the top right corner.


Participez aux discussions !

New Here?

Register to get all the benefits of being a member! Get social and introduce yourself in our Welcome Forum, or learn about our ACE Program and What's Happening at Acer.

Intel Extreme KAtowise 2019
Predator Join the forum discussions on our
Predator line of products.
Find out about the Acer ACE program.