Acer Chromebook Zařízení Plus mají vestavěné nástroje umělé inteligence, jako jsou např. Pomozte mi napsat, Pomozte mi čísta Gemini. Tyto nástroje vám pomohou vytvářet a zpřesňovat text, shrnovat obsah, upravovat obrázky, překládat jazyky a přizpůsobovat si prostředí v systému ChromeOS a podporovaných aplikacích.
Obsah generovaný umělou inteligencí může být nepřesný nebo neúplný. Před použitím odpovědi vždy zkontrolujte, zejména pokud jde o důležité nebo citlivé informace.
Požadavky
Před použitím těchto funkcí se ujistěte, že vaše zařízení splňuje následující kritéria:
- Hardware: Musí se jednat o model Acer Chromebook Plus.
- Síť: Aktivní připojení k internetu.
- Účet: Přihlášení k účtu Google.
- Software: Systém ChromeOS musí být aktualizován na verzi 144 nebo novější.
- Předplatné: Některé pokročilé funkce vyžadují po počátečním zkušebním období tarif Google One AI Premium.
Jak nastavit umělou inteligenci na webu Acer Chromebook
Krok 1: Umožnění inovací AI
Pokud se funkce nezobrazují, můžete je povolit v nastavení:
- Klikněte na Čas v pravém dolním rohu.
- Vyberte Nastavení ikona.
- Klikněte na Inovace v oblasti umělé inteligence nebo Vyhledávání a asistent na levém postranním panelu.
- Přepínání na Pomozte mi napsat a Pomozte mi číst.
Krok 2: Vyžádejte si 12měsíční výhodu AI
Většina modelů Acer Chromebook Plus zahrnuje 12 měsíců tarifu Google One AI Premium zdarma:
- Otevřete Prozkoumejte stránky ze spouštěče aplikací.
- Klikněte na Výhody tab.
- Vyhledejte nabídku pro "12 měsíců Gemini Advanced" a klikněte na tlačítko Vykoupit.
Jak používat aplikaci Help Me Write
Pomocí funkce help me write můžete rychle generovat, přepisovat nebo upřesňovat text přímo v podporovaných textových polích.
- Kliknutí pravým tlačítkem myši uvnitř textového pole
- Vyberte Pomozte mi napsat.
- Zadejte výzvu nebo vyberte možnost, např. Napište na, Přepsat, nebo Úprava tónu
- Zkontrolujte výsledek a klikněte na tlačítko Vložte použít.
Příklad: Zvýrazněte text v e-mailu, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Pomozte mi napsat, a vyberte možnost profesionálnějšího návrhu nebo přepsání zprávy.
Jak používat aplikaci Pomoz mi číst
Pomocí funkce Pomoz mi číst můžete rychle shrnout hlavní body složitých nebo dlouhých článků nebo souborů PDF.
- Otevřete dokument nebo webovou stránku na adrese Chrome.
- Klikněte pravým tlačítkem myši kdekoli na webové stránce nebo zvýrazněte konkrétní text.
- Vyberte Pomozte mi číst.
- Zkontrolujte klíčové body vygenerované na bočním panelu.
- Zadejte do chatovacího pole doplňující otázky, abyste získali vysvětlení.
Příklad: Otevřete dlouhý článek a pomocí funkce Summarize vytvořte rychlý seznam hlavních pojmů.
Jak používat Gemini AI Assistant
Pomocí Gemini můžete odpovídat na otázky, vytvářet obsah a shrnovat informace. Může vám také pomáhat s úkoly napříč aplikacemi a pomáhat vám tak efektivněji provádět každodenní činnosti.
- Otevřete spouštěč nebo stiskněte tlačítko Klávesa Quick Insert (AI) pokud ji váš model má.
- Vyberte Blíženci.
- Zadejte otázku nebo požadavek
- Přezkoumání a upřesnění odpovědi podle potřeby
Příklad: Požádejte Gemini, aby vám našlo potvrzení nadcházejícího letu a pomohlo vám ho přidat do kalendáře.
Jak používat nástroje pro tvorbu obrázků a kreativitu s umělou inteligencí
Pomocí nástrojů pro tvorbu obrázků a kreativitu s umělou inteligencí můžete rychle navrhovat tapety a během několika sekund proměňovat své fotografie.
Vytvoření tapety nebo pozadí pomocí umělé inteligence
Pracovní plochu si můžete přizpůsobit pomocí vlastních obrázků generovaných umělou inteligencí.
- Klikněte pravým tlačítkem myši na prázdnou oblast pracovní plochy.
- Vyberte Nastavení tapety a stylu.
- Klikněte na Tapety.
- Vyberte Tvorba s umělou inteligencí.
- Vyberte si téma nebo zadejte vlastní výzvu.
- Klikněte na Vytvořit a vyberte vygenerovaný obrázek, který chcete použít.
Úprava fotografií pomocí aplikace Magic Editor nebo Magic Eraser
Chromebook Navíc poskytuje pokročilé nástroje pro úpravu fotografií, které umožňují snadné vylepšení snímků.
- Otevřete Fotky Google ze spouštěče aplikací.
- Vyberte obrázek, který chcete upravit.
- Klikněte na Upravit v horní nebo dolní části obrazovky.
- Vyberte si Magický editor nebo Kouzelná guma.
- Objekty, které chcete vymazat, zakroužkujte nebo na ně klepněte. Magický editor přesouvat prvky.
- Klikněte na Uložit nebo Uložit jako kopii použít změny.
Příklad: Odstranění fotobomb z pozadí fotografie pomocí funkce Kouzelná guma zakroužkovat nežádoucí osobu a vymazat ji.
Jak používat Rychlé vkládání a generativní média
Přístup k podpoře psaní, emotikonům, GIFům a nástrojům umělé inteligence.
- Stiskněte tlačítko Rychlé vložení nebo stiskněte tlačítko Spouštěcí zařízení + F současně, pokud jím váš model nedisponuje.
- Vyberte AI generace možnost.
- Zadejte výzvu k vytvoření a přímému vložení textu nebo obrázků.
Příklad: Vyhledání a vložení příslušného GIFu do zprávy chatu.
Jak používat videohovory s umělou inteligencí
Používejte umělou inteligenci, abyste na platformách, jako je Google Meet, Zoom nebo Microsoft Teams, vypadali a působili profesionálně.
- Otevřete aplikaci pro videokonference.
- Přejděte na video nebo efekty nastavení.
- Přepínání na Studiové osvětlení, Rozmazání portrétu, nebo Potlačení hluku upravit pozadí nebo zvuk.
Příklad: Povolit Rozmazání portrétu zakrýt nepřehledné pozadí během schůzky.
Tipy a řešení problémů
Pokud máte potíže s přístupem k funkcím umělé inteligence na webu Chromebook:
- Zkontrolujte aktualizace: Přejděte na Nastavení > O systému ChromeOS > Zkontrolovat aktualizace.
- Restartujte web Chromebook.
- Potvrďte, že jste přihlášeni ke svému hlavnímu účtu Google.
- Zkontrolujte, zda je vaše zařízení podporovaným modelem Chromebook Plus.
- Zkontrolujte, zda správce povolil funkce umělé inteligence prostřednictvím konzoly Google Admin.